14 december 2024

Resultaten en actiefoto’s

Alhoewel de OVM DEO loop een recreatieve loop is, zijn de uitslagen toch voor veel deelnemers belangrijk te weten. Daarom werken we al enige jaren met een automatische tijdsregistratie. Hierdoor zijn de tijden direct na de finish al af te lezen op het beeldscherm naast de finishlijn en komen de resultaten ook op de website te staan.

Dit geldt ook voor de actiefoto’s. De organisatie heeft langs het parcours een aantal fotografen staan die zoveel mogelijk deelnemers vast proberen te leggen. Deze actiefoto’s komen ook op de website te staan: www.vvdeo.nl.

Archief nieuwsberichten en foto’s:

2023:
Dat de jaarlijkse crossloop door het Stelkampsveld een mooie traditie is om de feestdagen in te gaan bleek wel uit het recordaantal deelnemers dat bij de 42e editie in 2023 aan de start verscheen van de OVM-DEOloop.
Meer informatie met foto’s en filmpjes van deze editie: KLIK HIER

2022:
Onder winterse omstandigheden werd de 41e editie van de OVM-DEOLOOP afgewerkt. Bijna 400 deelnemers betekende een record aantal voor de Dijkhoekse organisatie. Sinds vorig jaar is het programma uitgebreid met een trailrun. Dit jaar gingen de trailrunners met de bus naar hun drop-off voor de 25 en 40 kilometer richting de Dijkhoek.
Meer informatie met foto’s en filmpjes van deze editie: KLIK HIER

2021:
Jubileumeditie OVM DEO loop groot succes
Ruim 275 deelnemers hebben afgelopen zaterdag deelgenomen aan de 40e editie van de OVM-DEO loop. Al om 10 uur vertrokken de eerste 30 trailrunners voor hun 40 kilometerloop door de regio.

Om 13:00 uur was het vervolgens de beurt aan de jongste jeugd die vol enthousiasme de 1.5 kilometer volbrachten, onder aanmoediging van Rupo. De jongste deelnemer was slechts 3 jaar oud!Nadat de kids allemaal hun medaille bij de finish hadden ontvangen werden in 4 sessies de overige deelnemers weggeschoten voor hun afstanden. Als laatste vertrokken de fitwalkers. De OVM-DEO loop had hiermee een primeur. Niet eerder werd deze groep als apart onderdeel meegenomen in een crossloopwedstrijd in de regio.Voor alle winnaars was gezorgd voor een prijs, en voor alle deelnemers lag er vanwege het jubileum een goodiebag klaar, die gevuld was met producten van de sponsoren.

Voor aanvang van de jubileumeditie werd Fons te Plate uitgebreid in het zonnetje gezet door  Bas Dibbelink van de organisatie. Fons is de eerste 25 jaar mede organisator geweest van de DEO loop en de laatste 15 jaar altijd vrijwilliger gebleven. Een welverdiende attentie voor één van de grondleggers van de DEO crossloop in de Dijkhoek.Het parcours was dit jaar door de modder zwaarder dan anders, desondanks kreeg de organisatie weer veel complimenten voor de schitterende route.Rond half 4 waren de laatste deelnemers terug en kon de organisatie beginnen met opruimen.Nieuw in deze editie waren de 40 kilometer-trailrun op GPX en de fitwalk van 9.2 kilometer.Gelet op de positieve reacties na afloop is de kans groot dat dit komend jaar bij de 41e editie weer wordt herhaald.

Gerrit Mengerink van Nieuws uit Berkelland ging zaterdag een kijkje nemen en sprak met Bas Dibbelink, die inmiddels de DEO loop 15 jaar organiseert. Met hem sprak Gerrit over het toen en nu van de loop.

Interview Nieuws uit Berkelland met Bas Dibbelink
Foto’s Woest trial run Rene Luijmes: KLIK HIER
Video start trial run:KLIK HIER

Foto’s Ronald Schepers:KLIK HIER
Foto’s Rene Hoekstra:KLIK HIER

2019:
Nieuwsartikel OVM DEO loop 2019 in de Tubantia KLIK HIER

Foto’s gemaakt door Jaime Lebbink KLIK HIER
Foto’s gemaakt door Rene Hoekstra KLIK HIER
Foto’s gemaakt door Ronald Schepers KLIK HIER

Filmpje van de start van de kidsrun KLIK HIER
Filmpje van de start van de overige afstanden KLIK HIER

2017: Krantenartikel Tubantia
Een mooie recensie over de OVM DEO loop maandagochtend in de Tubantia Achterhoek.
(Een kleinigheidje hou je altijd: het moet uiteraard namelijk Bas Dibbelink i.p.v. Nibbelink van de organisatie zijn)