5 februari 2024

Zuur verlies DEO 1 tegen Rietmolen

De week voor carnaval moesten de spelers van het eerste op bezoek in Rietmolen, de club die we eerder tegen kwamen in deze competitie. Een wedstrijd die toen mede verloren ging door twee verre ingooien van een speler van Rietmolen, waaruit gescoord werd.

In een regenachtig en koud Rietmolen werd rond 14.15 uur afgetrapt, nadat de scheidsrechter had aangegeven dat beide ploegen niet met dezelfde kleur kousen mocht spelen.

Rond 14.15 uur begon de wedstrijd, met een jong team, ook een debutant, voor het eerst in de basis stond Stan van Zwieten. Het eerste deel van de wedstrijd begon slordig, veel balverlies aan beide kanten. Zowel Rietmolen als DEO werd niet echt gevaarlijk. Over en weer strandden de aanvallen in een vroeg stadium. Rietmolen had wat overwicht in het eerste deel van de eerste helft, maar DEO kwam eigenlijk niet echt in de problemen. Wel kon Rietmolen hun wapen, de verre ingooi, ten uitvoer brengen, maar daarop had DEO zich goed voorbereid. In de 35e minuut werd er een bal van achteruit de 16 bij DEO ingespeeld, deze kwam terecht bij een speler van Rietmolen, hij kon er nog net zijn voet tegenaan krijgen: niet nodig, maar het doelpunt telde wel. Tot aan de rust bleef het over en weer gaan, zonder dat beide ploegen echt gevaarlijk werden.

De tweede helft begon en DEO werd naarmate de tweede helft vorderde sterker. Rietmolen kwam er steeds minder aan te pas en DEO liet zien dat men wilde voetballen. Halverwege de tweede helft werd er een bal gegeven op Stan van Zwieten, deze controleerde de bal en wilde hem terug leggen op Thomas. De bal kwam echter tegen de hand van een speler van Rietmolen aan, zuivere strafschop (inmiddels de beelden bekeken en het daar had je geen VAR voor nodig). Helaas besloot de scheidsrechter anders. Niet veel later kreeg Thomas de bal, kruiste voor de verdedigers langs en stond voor de keeper, helaas miste hij de kans. DEO kwam steeds beter in de wedstrijd, Rietmolen kwam er niet meer aan te pas en loerden alleen maar op een counter. Nadat DEO nog een kleine kans kreeg, was het niet veel later toch Rietmolen die de 2-0 maakte vanuit een counter. De wedstrijd was gespeeld zou je denken, maar DEO bleef gas geven. Een overtreding op Mark leverde een strafschop op die door Thomas benut werd. In de blessuretijd zette de formatie van Mick Hermsen nog één keer alles op alles, maar het mocht niet meer baten. De wedstrijd werd verloren met 2-1, een gelijkspel zat erin en zou ook verdiend zijn geweest, maar helaas. Volgende week vrij, daarna volgt op 18 februari de thuiswedstrijd tegen Haaksbergen.

Foto’s gemaakt door Jaime Lebbink.

Voor meer foto’s ga naar de facebookpagina: Jaime’s Fotopagina