24 mei 2023

Zes DEO cursisten behalen vereniging scheidsrechters diploma

Afgelopen woensdagavond was voor velen een spannende avond bij Buitencentrum Kerkemeijer. “Heb ik alle verslagen en eindbeoordeling wel op tijd ingeleverd?”  Tijdens de laatste avond van de cursus vereniging scheidsrechter bleek dat merendeel zich aan de opdracht had gehouden en netjes ingevuld in DugOut ( DuckOut 😉).
De avond begon met een evaluatie van de gefloten wedstrijden.  Het blijkt dat hoe vaker je fluit, des te beter het gaat. De buitenspel regel wordt vakbekwaam onder handen genomen door de cursusleider van de KNVB,  Bert Slot (uit de Krim). Met alle praktijkbegeleiders aanwezig kwam er een mooie discussie opgang.  Fluiten voor buitenspel blijkt nog niet zo makkelijk. Na de pauze was het tijd voor de spelregeltoets,  waarbij 10 zeer lastige situaties voorbij kwamen.  Voor sommigen geen probleem om alle vragen juist te beantwoorden.  Iedereen had voldoende vragen juist beantwoord en dit betekende dat iedereen geslaagd was. Onder toeziend oog van enkele ouders zijn de diploma’s ondertekend en kreeg iedereen een badge van de KNVB voor op zijn shirt.
Al met al een zeer geslaagde cursus waarbij DEO 6 (te weten Nick de Roos, Sam Heijmer, Rens Nieuwenhuis, Dion Mensink, Lucas Assink en Luke Horst),  SVBV 3, Erix 1, Winterswijk 1 en GSV’63 4 scheidsrechters mag feliciteren.
Speciaal dank aan Henry Markerink en Michiel Koopman voor het begeleiden van de wedstrijden.  Na afloop kregen de jongens van DEO nog een compleet tenue met toebehoren aangeboden door Michiel.Mocht je ook interesse hebben om te gaan fluiten en evt een cursus te volgen,  neem dan contact op met Michiel voor meer informatie via scheidsrechter@vvdeo.nl.