Woensdag 23 juni

Geslaagde ‘corona’ editie J.W. Schepers schoolvoetbaltoernooi groep 3 en 4

Op woensdagmiddag 23 juni hield voetbalvereniging DEO het schoolvoetbalvoetbaltoernooi voor groep 3 en 4 van de basisscholen in Borculo, Geesteren, Gelselaar en Haarlo. Na een jaar geen schoolvoetbal, door de coronaperikelen, wilde v.v. DEO als organisatie dit schooljaar wél heel graag nog een voetbaltoernooi voor de groepen 3 en 4 van de basisscholen in Borculo, Geesteren, Gelselaar en Haarlo organiseren. Daarom heeft DEO  in overleg met de de deelnemende basisscholen  besloten om het toernooi dit jaar te verplaatsen, en wel naar woensdagmiddag 23 juni 2021 op Sportpark Dijkhoek.
Helaas mocht er deze editie door de coronaregels geen publiek bij aanwezig zijn. Maar dat mocht de pret niet drukken! Dit jaar deden er weer veel jongens en meisjes mee: 10 teams van zes basisscholen met zo’n kleine 100 kinderen. Er werd gespeeld in zestallen op een kwart voetbalveld.

St. Joris team 2 verslaat in finale schoolgenoten van team 1

De winnaar van het toernooi werd St. Jorisschool team 2. Zij wonnen in de finale van hun schoolgenoten van St. Joris team 1 na penalty’s. Nadat de finale eindigde in een 0-0 gelijkspel nam team 2 de strafschoppen net iets beter en konden ze de grootste beker in ontvangst nemen. In de troostfinale won De Voshaar uit Haarlo van De Keikamp 1. Voshaar werd daardoor derde en De Keikamp 1 vierde.
Ondanks de beperkingen door corona en daardoor geen publiek langs het veld vermaakten de vele aanwezige kinderen zich opperbest. Mede door het gesponsorde ijsje van de COOP Borculo, de prima temperatuur en genoeg ranja maakte het voor iedere basisschooldeelnemer nóg leuker om mee te doen.

De uiteindelijk stand:
1. St. Joris School team 2
2. St. Joris School team 1
3. De Voshaar
4. De Keikamp team 1

5. Kiezel en Kei School
6. De Heuvelschool team 3
7. De Keikamp team 2
8. School Noord
9. De Heuvelschool team 2
10. De Heuvelschool team 1

Rupsenspel

Wanneer de teams even niet hoefden te voetballen dan was er het Rupsenspel. Dit spel testte de behendigheid van het team waar samenwerken en coaching van groot belang waren. Dit leverde soms hilarische momenten op. Uiteindelijk werd er gestreden om een taart dat werd gewonnen door basisschool De Voshaar. Zij voltooiden het parcours met het team in de snelste tijd: 1 minuut en 2 seconden. De gewonnen taart is donderdag op de Voshaar met groot gejuich in ontvangst genomen!

Organisator v.v. DEO overhandigt taart op de Voshaar

Wij willen iedereen bedanken voor het mede mogelijk maken van dit toernooi. We kijken uit naar volgend jaar wanneer wij weer ouders, verzorgers, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en andere belangstellenden mogen ontvangen!

Tot volgend jaar!

Foto’s gemaakt door Jaime Lebbink