18 maart 2024

DEO verliest uit bij SVBV in Barchem: 2-1 (17-3-2024)

Na de twee nipte verliespartijen tegen respectievelijk Erix en Meddo, moest DEO 1 op bezoek naar Barchem tegen de plaatselijke SVBV. Thuis had de equipe van Mick Hermsen tegen hen verloren met 1-2 door een late goal van SVBV. 2-1 en 1-2, veel voorkomende uitslagen bij het eerste elftal.

Afgelopen donderdag had DEO een goede wedstrijd gespeeld, veel inzet getoond en veel krachten verspeeld. Maar het gaf het elftal enig vertrouwen dat er meer in zou kunnen zitten. Helaas was men niet ongeschonden uit de strijd gekomen afgelopen donderdag, zo starten Jorrit Udo en Sam Dibbelink op de bank.

Om 14.00 uur werd er zondag 17 maart gestart aan de wedstrijd uit tegen SVBV. DEO zat er niet goed in, verloor veel duels en kwam vaak te laat. Barchem was de ploeg die niet echt onder druk kwam te staan en wanneer DEO een aanval op wilde zetten, maakte zij vaak kleine overtredinkjes, waardoor DEO wel de vrije trap kreeg maar SVBV zich kon hergroeperen. Dat gebeurde vaak en ook door dezelfde spelers, maar doordat het vaak kleine vergrijpen waren net niet genoeg voor een waarschuwing. Maar de scheids had daar steviger tegen op mogen treden.

DEO voetbalde matig, ballen kwamen niet goed aan en men kond de bal ook niet in de ploeg houden. Alle tweede ballen waren voor SVBV en DEO won niet of nauwelijks duels. Na een klein halfuur maakte Barchem de 1-0, een terechte voorsprong. De wedstrijd ging door, DEO wilde wel maar het lukte niet. Barchem speelde fysiek stevig, soms te hard, maar het mocht van de scheidsrechter die het niet nodig vond op te treden. DEO kon helaas geen kansen creëren, de Barchemers wel, maar misten.

In de rust moest Mick gedwongen wisselen vanwege een blessure, zo kwam Sam Dibbelink voor Tycho Bannink. DEO bleef het voetballend zoeken, maar net als in de eerste helft lukte er niet veel. SVBV speelde met succes de lange bal en bleef daarmee voor gevaar zorgen. Na een kwartier in de tweede helft kreeg SVBV een hoekschop die door DEO niet goed weggewerkt werd. Via een kluts kwam de bal voor een speler van SVBV en deze schoot de bal in. DEO moest aan de bak en probeerde dat ook. Voetballend ging het wat beter maar ze werden op kracht en fysiek te vaak afgetroefd. Veel kleine overtredingen zorgden ervoor dat de snelheid eruit gehaald werd. Een lange bal waar Dibbelink achteraan moest leverde het volgende probleem op. Dibbelink moest noodgedwongen gewisseld worden, hopelijk valt het mee. Hierdoor kon DEO niet meer wisselen. DEO probeerde het wel, maar grote kansen leverde het niet op. Wel bleef SVBV hard spelen, maar de scheidsrechter vond het allemaal prima. Tien minuten voor tijd werd Luc Emaus getackeld en bleef geblesseerd liggen, helaas zag de scheids de ernst er niet van in. Luc moest helaas het veld geblesseerd verlaten en DEO moest door met 10 man. Toch gaf men het niet op, sterker nog SVBV werd steeds meer teruggedrongen, zou DEO toch nog terug kunnen komen in de wedstrijd? Vlak voor tijd kreeg Thomas Garritsen een scherpe bal en die schoot de bal hard in. Maar tijdens het schieten en scoren werd hij geraakt en kon ook hij helaas niet door. Enige commotie, maar DEO moest door. Nu met 9 man. Hoe vreemd ook, DEO leek nog een kans te krijgen op de gelijkmaker in blessuretijd, maar het lukte net niet.
SBVB won de wedstrijd verdiend, DEO was vandaag niet in de vorm van de afgelopen wedstrijden.
Hopelijk vallen de blessures aan DEO zijde mee. Aankomend weekend spelen we weer thuis, nu zal MEC de tegenstander zijn.

(foto’s Jaime Lebbink, verslag Patrick Garritsen)

DEO verliest thuis tegen koploper Meddo: 1-2 (14-3-2024)

DEO 1 nam het afgelopen donderdagavond, in een inhaalwedstrijd in de 5e klasse B, op tegen koploper Sportclub Meddo.
Het doel was de laatste plaats te verlaten en drie punten in Dijkhoek te houden. Ondanks een sterk begin en goede kansen voor DEO, wist Meddo de score te openen. DEO bleef het meeste initiatief tonen, maar scoorde, ondanks meerdere kansen en een goede teaminspanning, niet. Na de rust en enkele wissels vanwege blessures, maakte DEO de verdiende gelijkmaker via Thomas Garritsen. Echter, Meddo nam opnieuw de leiding door een ongelukkig doelpunt. DEO bleef druk zetten maar slaagde er niet in om opnieuw te scoren, waardoor de wedstrijd wederom in een teleurstellende 1-2 nederlaag eindigde.
Met blijvende inzet en passie hoopt DEO in de volgende wedstrijden betere resultaten te behalen en de onderste plaatsen te verlaten.