13 mei 2024

Wederom nipte nederlaag voor DEO 1 tegen Haaksbergen

Afgelopen zondag speelde DEO 1 uit tegen v.v. Haaksbergen. Een ploeg, die de topscoorder van de 5e klasse B in de gelederen heeft, maar wisselende resultaten boekt. Ze hebben punten verspeeld tegen ploegen waar ze normaliter tegen zouden moeten winnen, maar spelen ook gelijk tegen Neede de ploeg die nog volop voor het kampioenschap gaat. Thuis had DEO met 0-1 verloren, tegen een ploeg die aanvallend sterk is, maar verdedigend steekjes laat vallen. Wellicht zijn er mogelijkheden in de voorlaatste wedstrijd voor de ploeg van Mick Hermsen.
Om 14.00 uur begon de wedstrijd o.l.v. de prima scheidsrechter Vinke. Haaksbergen begon goed en in de eerste minuut werd al direct een gevaarlijke aanval onschadelijk gemaakt door een prima sliding. DEO was gewaarschuwd. Een minuut later was het weer bijna raak, het was wachten op de 1-0. Die viel dan ook in de 7e minuut, een aanval over links werd voorgezet en deze werd feilloos ingeschoten. v.v. DEO bleef onder druk staan en hadden geen antwoord op het aanvalsspel van Haaksbergen, de 2-0 viel dan ook snel. Na twaalf minuten stonden de mannen uit de Dijkhoek met 2-0 achter en dat was niet eens geflatteerd. Na de 2-0 en wat omzettingen kreeg DEO wat meer grip op de tegenstander, niet dat er gevaar kon worden gesticht, maar de hoos aan aanvallen kwam ten einde. Veel duels speelden zich overigens nog wel af op de helft van DEO, een mooie pass vanuit achteren door Justin Brinke kwam goed aan bij Stan Tragter, deze controleerde de bal en haalde direct uit, de 2-1. DEO kwam steeds beter in het spel. Op slag van rust mocht Haaksbergen een hoekschop nemen, doordat men niet door had dat een verdediger op kwam zetten, kon deze zo de 16 meter inlopen en hard en vrijstaand inkoppen. 3-1, dat was dan ook de ruststand. DEO mocht wel uit een ander vaatje gaat tappen mochten ze nog een resultaat willen boeken.
De tweede helft was het echter een ander verhaal. DEO was vooral in het eerste kwartier de ploeg die het spel maakte. Verschillende schoten van afstand werden door de keeper tegengehouden, ook van dichtbij werd het net niet gevonden. Haaksbergen kon daar weinig tegenover zetten. Wel, dat moet gezegd worden, misten zij een aantal levensgrote kansen. Nadat Mark Tackenkamp eerder een kans miste, scoorde hij tien minuten voor tijd de 3-2. Ondanks dat hij binnenkort definitief stopt in het eerste, rondde hij deze kans weer prima af. Nog tien minuten te gaan, kon DEO nog een keer rug rechten en er vol voor gaan. Dat laatste deden ze absoluut, maar helaas werd het doel niet meer gevonden. DEO verloor tegen Haaksbergen, wederom met een doelpunt verschil. De eerste helft verloren, de tweede gewonnen om het positief te benoemen. Nog een wedstrijd te gaan en dan zit het seizoen erop. Op 26 mei thuis tegen Sp. Neede, de ploeg die nog meedoet om de titel na het puntverlies van Rekken. Een mooi affiche!
(foto’s Jaime Lebbink)