4 januari 2024

Selectie DEO trapt jaar af in Spanje (donderdag 4 januari)

De selectie van DEO is vanmorgen naar Spanje vertrokken waar in aanloop naar de tweede seizoenshelft een korte trainingsweek wacht in Benidorm. DEO verblijft met de volledige selectie, zowel het eerste als tweede, in Spanje.
De ploeg van trainers Mick Hermsen en Andre Voortman vloog na een korte nacht donderdagmorgen vanaf Schiphol naar Benidorm en zit samen met de RKZVC selectie in één hotel. Vanmiddag wacht een lunch en een eerste strandtraining. Met ruim 17°C is het momenteel goed toeven in Alicante.
We houden jullie op de hoogte van het trainingskamp de komende dagen.

De eerste trainingssessies in Benidorm zitten er op (vrijdag 5 januari)

Nadat de DEO selectie gisteren de hotelkamers had toegewezen gekregen is er na de lunch een onderling beachvolleybaltoernooi gespeeld.
De verliezende ploeg mocht een duik in de Middellandse Zee nemen…
Vervolgens hebben de jongens met staf na het diner meegedaan aan een pubquiz in Grand Café de Leeuw Benidorm.
Vanmorgen stonden de wekkers vroeg: na het ontbijt van 8:15 uur ging de selectie door voor de eerste training.
Op een kunstgrasveld op loopafstand kon er onder prima omstandigheden getraind worden. Na anderhalf uur zat het erop en kon men aan het middag programma beginnen.

FILMPJE:

Na inspanning ook ontspanning (vrijdag 5 en zaterdag 6 januari)

Na de ochtendtraining op vrijdag begon het middagprogramma.
Het programma was georganiseerd door een deel van de selectie.
Bij café de Leeuw moesten de jongens punten gaan verdienen door opdrachten uit te voeren, van een koprol tot aan mensen ingraven op het strand.
Na het eten begon het avondprogramma: Pubgolf! De selectie begon in het hotel en eindigde uiteindelijk in karaokebar Piccadilly Bar, Benidorm, Spain. De leden van de selectie lieten zien dat ze ook kunnen zingen!
Zaterdag begon met een ontbijtje waarna men met de bus richting de padelbaan vertrok. Fanatiek werd er gestreden om het felbegeerde kruisje. Het padeltoernooi werd gewonnen door Mark Tackenkamp en Wart Brinkerhof onder een strak blauwe hemel in het zonnetje.
Vermeldenswaardig is nog dat er zaterdagmiddag een biljarttoernooi werd gehouden bij Bar Moby Dick in Benidorm. Na een spannende strijd ging de finale tussen trainer Mick Hermsen en verzorger Bert Ribbers. Bert wist deze finale te winnen met een miniem verschil en kreeg van de eigenaar van het café een heerlijke fles wijn.

FILMPJES:

Laatste dag Benidorm in teken van oefenwedstrijden (zondag 7 januari)

Vandaag stond in het teken van twee afsluitende oefenwedstrijden. DEO 1 speelde tegen Alicante Academy en verloor met 2-0. Ook DEO 2 had het lastig in een wedstrijd tegen het plaatselijke team van Benidorm en verloor met 5-0. De selectie van DEO maakt zich nu op voor vertrek uit Spanje naar Nederland.

Selectie en staf veilig geland op Schiphol (maandag 8 januari)

De selectie is weer terug in Nederland. Nadat er zondagochtend nog in het zonnetje met aangename temperaturen gevoetbald is, moest men zich gereed maken voor vertrek.
Het vertrek van het hotel naar het vliegveld was er één om niet snel te vergeten. De buschauffeur reed met gierende banden weg en in plaats van te remmen voor drempels gaf hij gas…
Al met al kan men terugkijken op een zeer geslaagd trainingskamp met een hoog teambuildingsgehalte!
Volgende week zondag wacht voor DEO 1 alweer de eerste wedstrijd na de winterstop voor de competitie: Rekken komt dan op bezoek in de Dijkhoek als de toestand van de veld het toelaat…
Nu is de selectie dus weer thuis en zullen ze binnenkort nog gaan evalueren over dit geweldige weekend.

Mooie herinneringen gemaakt!

Namens alle selectieleden en begeleiding grote dank aan iedereen die bijgedragen heeft aan een geweldig trainingskamp!