28 januari 2024

DEO clubdag 2024

In een bomvolle kantine heette voorzitter Joke Pot afgelopen zondag tijdens de DEO clubdag alle DEO leden, vrijwilligers, donateurs en oud-leden van harte welkom. Een speciaal woord van welkom voor erelid Jan Mesland.
De eerste DEO clubdag is een combi van de nieuwjaarsreceptie en de vrijwilligersavond. Via deze weg wenste Pot daarom iedereen nog een heel goed, gelukkig, gezond en sportief 2024.
Deze dag was ook bedoeld voor de talloze vrijwilligers die onze vereniging heeft. Voor de inzet worden de vrijwilligers bij v.v. DEO één keer per jaar beloond in de vorm van het aanbieden van een hapje en een drankje.

Het is een goede gewoonte om tijdens de nieuwjaarsreceptie onze jubilarissen te huldigen. En daarvan had het bestuur besloten om dit ook tijdens de DEO Clubdag te doen.

Naast de bekendmaking van de jubilarissen was ook de bekendmaking en huldiging van een Lid van Verdienste en na 18 jaar de bekendmaking en huldiging van een nieuw Erelid!
Met een tussendoor nog het Rad van Fortuin, gezellige muziek en na afloop een lekkere snack uit de patatwagen van Kerkemeijer werd een gezellige middag fijn afgesloten!

Rianne Fleissner nieuw erelid DEO

Op de DEO Clubdag is bekend gemaakt dat Rianne Fleissner erelid geworden is van DEO. Een erelidmaatschap wordt toegekend aan iemand die enorm veel voor DEO heeft gedaan en nog steeds heel actief is. Een echt DEO-mens in hart en nieren. Het komt niet vaak voor omdat het een hele bijzondere onderscheiding is. In 2001 is Derk Rexwinkel benoemt tot erelid. De robotmaaier is naar hem vernoemt. In 2007 Gert Geerdink. Beide zijn helaas overleden. En de laatste in 2011 en die is nog steeds heel actief bij DEO7: ons aller Jan Mesland. Mannen met een unieke lijst van werkzaamheden en functies die ze vervult hebben voor DEO.

En dit keer, in 2024 dragen we het erelidmaatschap op aan de ‘mooders’ van de vereniging: Rianne Fleissner.

Heel veel volwassen DEO jongens en meiden zijn met voetbal trainen bij Rianne en Gerrie begonnen. Rianne gaf ze het plezier in het spelletje mee. Dat is voor haar altijd het belangrijkste uitgangspunt: plezier. Hiervoor is ze in 2006 benoemt als Lid van Verdienste.

Onvermoeibaar bleef Rianne bezig met de kleintjes, organiseerde ze voor de jeugd heel veel activiteiten en wist ook altijd anderen te enthousiasmeren om mee te helpen. In 2020 had ze na 35 jaar afscheid genomen. Rianne wilde samen met Tonnie genieten van de vrije weekenden. Helaas is dat allemaal anders gelopen. En toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan… en na rijp beraad heeft Rianne in 2022 de beslissing genomen om toch weer op haar stekje terug te komen. Bij de allerkleinsten van de vereniging: de mini’s…! En daar geniet ze nu weer intens van.

In 2019 werd ze uitgeroepen tot Clubheld van Berkelland en kreeg ze een landelijke nominatie.

Maar voor DEO ben en blijft Rianne een waar clubicoon!

Anton Franck Lid van Verdienste

Vanuit de leden is het verzoek gekomen om dit jaar een lid-van verdienste voor te dragen en te benoemen. Het is niemand minder dan Anton Franck. Anton is iemand die in zijn jonge jaren bij DEO is binnengekomen. Jaren lang bij de jeugd gespeeld, bij de senioren in het 7e, dat was toen een écht elftal, begonnen en zo langzamerhand opgeklommen tot 1e team. Hij is leider geweest van DEO 2, zat in de elftalcommissie en was keeper. Anton voetbalt al jaren niet meer, maar sinds een jaar of 10 is hij weer met zeer grote regelmaat op het DEO sportcomplex te vinden… en wederom in DEO 7. Zo’n 10 jaar geleden hebben Ronald Schutte, Koen Kornegoor en Ruud Esselink de koppen bij elkaar gestoken om te kijken of er mensen zouden zijn die 1x in de week klussen bij DEO zouden willen doen. En die waren er… en toen is DEO 7 opgericht. Leden, oud-leden, maar ook gewoon mensen die DEO een warm hart toedragen. Elke week op maandagochtend en anderen op vrijdagochtend zijn de mannen bij DEO te vinden.

Anton heeft zich ontpopt als kartrekker en soort van werkverdeler. En in de zomermaanden is hij vaak dagelijks bij DEO als de velden weer eens beregent moet worden.

Ieder draagt zijn steentje bij en als vereniging zijn we daar heel blij mee!

Deze oorkonde wil het bestuur dan ook tevens op heel DEO 7 af laten stralen.

Hendrik Jan Geerdink 75 jaar lid

Een Unicum! 75 jaar lid.

Het bestuur was afgelopen zaterdag al met een mooie bos bloemen en een aandenken bij Hendrik Jan Geerdink en Truida op bezoek geweest. Bijzonder, voor 2 jaar terug de 75e verjaardag van DEO gevierd en Hendrik Jan is dit jaar officieel 75 jaar lid van DEO.
Hendrik Jan is er dus eigenlijk al vanaf de oprichting bij DEO en nog steeds lid van de vereniging. Zoals dat toen gebruikelijk was werd je namelijk  pas na 1 of 2 jaar officieel lid van de bond en dat is onze leidraad.
Voetballen kon hij, zegt ie zelf, helemaal niet. Maar de vereniging sprak hem erg aan. Hij kwam al snel als penningmeester in het bestuur en heeft dat van zeker 17 jaar gedaan. Hein Ter Woorst was voorzitter. Truida schreef altijd de contributiekaarten uit en samen met Jan te Plate heeft Hendrik Jan het DEO clubblad opgericht en heeft ook jaren in de redactie gezeten.

Hij wenst alle DEO leden heel veel succes met de club!

Theo Franck 70 jaar lid

Theo Franck was lid van Verdienste sinds 15 mei 2004.

70 jaar is bijna een mensenleven. Theo kwam 1 jaar na zijn broer Harry in het 1e elftal en dat had te maken met het feit dat hij op de kweekschool in Hilversum zat. Voor het niveau van DEO was hij een grote speler en heeft de club ook veel gebracht; later nog jaren als voorzitter. Het is ook mooi om mee te maken dat ook bij  Theo de volgende generatie bij DEO is. Zijn kleinzoon Jonathan voetbalt nu namelijk met erg veel plezier bij de jeugd. Misschien wordt het ook wel zo’n grote voetballer als zijn opa…

Overige jubilarissen

60 jaar lid:

Harrie Brinke en Johan Mesland

50 jaar lid:

Rudy Tackenkamp

48 jaar lid:

Jan Esselink

40 jaar lid:

Hans Boxem, Erwin Markerink, Henry Markerink, Erwin Markerink, Jarno Krabbenborg, Wilko Konings, Johan Schutte

25 jaar lid:

Angelique Esselink, Patrick Lamain, Tim Lamain

Video samenvatting mooie momenten

Hieronder een korte video samenvatting van enkele mooie momenten tijdens de DEO Clubdag, die gisteren werd gehouden op sportpark Dijkhoek.
Met als ontroerend hoogtepunt de benoeming van Rianne Fleissner als erelid van onze vereniging !
De beelden zijn gemaakt door Collin Ernst.