13 november 2023

Op Super Sunday valt alles wel een keer op zijn plaats: 1-0

Super Sunday in de Dijkhoek! Het tweede elftal had afgelopen zondag op deze speciale dag thuis met 3-2 gewonnen van de koploper FC Eibergen. Zouden de mannen o.l.v. Mick Hermsen ook drie punten pakken tegen Bredevoort? Bredevoort, een ploeg die ook een matige start van de competitie kent, wilde natuurlijk ook de volle winst pakken.
Nadat de eerste ronde van het Rad van Fortuin gedraaid had, kon de wedstrijd beginnen. De wedstrijd werd prima gefloten door de heer Sprukkelhorst. Begin van de wedstrijd was afwachtend, DEO kreeg wat meer grip op het middenveld, maar kon de voorhoede niet bereiken. De eerste grote kans was voor DEO, maar helaas zoals vaker, verdween de bal niet in het netje. Daarna kreeg Bredevoort twee opgelegde kansen, ook zij vonden het net niet. DEO kreeg weer wat meer balbezit en voetbalde aardig. In een omschakeling wist Bredevoort te scoren, alleen werd deze afgekeurd vanwege buitenspel. Hoe gek ook, uit de vrije trap van DEO was het heel Dijkhoek die dacht op 1-0 te komen, maar ook dit doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.
We gingen richting de rust en het stond nog gelijk. In de 37e minuut mocht DEO een hoekschop nemen en het was Luc Wentink die goed inkopte. 1-0! Tot aan de rust waren er verder geen mogelijkheden meer.
De tweede helft begon en zowel Bredevoort als DEO voetbalden slordig. Veel momenten van balverlies en passes die niet aankwamen. Al met al werd het spel er niet beter op. Het leverde een paar kleine kansjes op maar echt gevaarlijk werd het niet meer. DEO keeper Runneboom hield er nog twee ballen uit en kwam ook ongelukkig terecht. Na de behandeling door de verzorger ging hij op karakter nog even door, zag dat Bredevoort vanuit een onmogelijk situatie op de paal schoot, maar moest uiteindelijk toch stoppen. DEO had al vier keer gewisseld waardoor er een veldspeler, Stan Tragter, op goal kwam. Hij werd niet echt getest. Het waren wel spannende minuten voor DEO. Van voetbal was nauwelijks meer sprake. Maar kort daarna, floot de scheidsrechter af. DEO wint haar eerste duel in de competitie. Een overwinning die gezien het voetbal niet onverdiend was, de opluchting was dan ook groot bij de supporters en spelers.
Super Sunday kon worden gevierd. Het was nog lang onrustig in de kantine, waar het Rad van Fortuin overuren maakte en de aanwezigen werden getrakteerd op een optreden van zangeres Christine Hermsen.

Verslag: Patrick Garritsen
Foto’s: Rene Hoekstra (RH Fotografie)

Rad van Fortuin draait overuren gevolgd door spetterend optreden Christine Hermsen

Naast de fraaie overwinningen van DEO 1 en 2 was er gisteren uiteraard veel meer reden tot lachen op sportpark Dijkhoek. Want vanaf 13 uur draaide het rad van Fortuin zondag letterlijk overuren. Maar liefst 16 speelrondes waren er vooraf aangekondigd door de DEO selectie met een arsenaal aan mooie prijzen om te winnen. Met de verkoop van plankjes werd geld ingezameld om de reis van de DEO selectie voor het trainingskamp naar Benidorm in de winterstop mee te bekostigen. De plankjes namen gretig aftrek en Joke praatte en Aline draaide de boel aan elkaar. Per ronde werden er telkens veel verschillende prijswinnaars naar voren geroepen. Door tijdgebrek moesten er zelfs rondes worden geschrapt om de volgepakte kantine in uitgelaten jubelstemming te houden. Deze jubelstemming kwam er helemaal toen zangeres Christine Hermsen op het podium verscheen om samen met de uitgelaten menigte , zowel jong als oud, volop mee te zingen en te dansen. Een mooi slotstuk van een meer dan geslaagde DEO dag. Het feest ging nog door tot in de kleine uurtjes. Sponsoren van de prijzen en alle andere aanwezigen in de kantine nogmaals hartelijk dank !

(Foto’s: Jaime Lebbink)