Mick Hermsen wint met DEO eigen Jan Meslandtoernooi

De Jan Meslandbokaal is een jaarlijks wederkerend toernooi. Dit toernooi wordt altijd rond 19 augustus, de verjaardag van Jan Mesland, gehouden. Dit jaar vond het toernooi plaats op zondag 20 augustus 2023. Jan zet zich al jarenlang in voor DEO en is sinds 21 mei 2011 Erelid van DEO. Nadat Jan na een periode van 18 jaar in 1996 aftrad als voorzitter, heeft het toenmalige bestuur besloten jaarlijks de Jan Meslandbokaal te organiseren. De verenigingen die naast v.v. DEO aan deze editie deelnamen waren SV Epse 1, HMC’17 1 en Ruurlo 2.
De eerste wedstrijd voor DEO tegen vijfde klasser SV Epse eindigde afgelopen zondag in een 1-0 overwinning via een goal van Desley Obbink. Aan de andere kant op veld 2 eindigde  Ruurlo 2 tegen HMC’17 1 na drie kwartier in een 1-1 gelijkspel. HMC’17 nam de penalty’s beter wat resulteerde in een finaleplek. In de finale was het wederom Desley Obbink die namens DEO het enige doelpunt scoorde tegen HMC’17 waardoor de Jan Mesland bokaal net als vorig jaar in eigen huis bleef.
Voor de nieuwe DEO trainer Mick Hermsen was dit dus meteen de eerste prijs met de Dijkhoekers. Ruurlo 2 werd derde door een 2-0 overwinning op Epse in de troostfinale.  
Na afloop deed Jan Mesland in samenwerking met bestuurslid Arnoud Geesing de prijsuitreiking.Alle deelnemers en bezoekers bedankt voor de komst naar Sportpark Dijkhoek en wellicht tot volgend jaar!

Foto’s Ruurlo 2 – HMC’17 1 René Hoekstra