8 mei 2023

Jubileumdag DEO zit erop: één groot Dijkhoeks feest!

Afgelopen zaterdag opende jeugdvoorzitter Patrick Bleumink om 13:30 uur de kindermiddag in het kader van het DEO 75 jaar jubileum. Een kleine terugblik door de jaren heen met als basis de in de Dijkhoek welbekende geldende normen en waarden waar we als vereniging bekend om staan als rode draad. Na een warming-up verzorgd door Rianne verspreiden de jeugdteams zich in groepjes over de verschillende activiteiten uitgestald door Venderbosch Evenementen op de velden. Met tussendoor poffertjes verzorgd door Janet’s KEETering, een broodje knakworst gesponsord door Plus supermarkten en ranja vermaakten de kids zich uitstekend. Om half 5 was de bekendmaking van de naam van de nieuwe DEO mascotte. Leon Nieuwenhuis kwam met de naam Dico, afgeleid van ’n Diekhook! Huub Kornegoor haakte daar op in en vond Dieko nog iets mooier dus deze naam is het geworden: DIEKO de DEO mascotte! Beide bedenkers kregen hiervoor een kleine attentie overhandigd voorafgaand aan de kinderdisco. Veel kinderen dansten fanatiek de hele namiddag mee met de plaatjes gedraaid door DJ Edwin van Kids Kinderdisco.

Receptie en feestavond druk bezocht

Rond 19:30 uur opende spreekstalmeester Ronald Schutte de receptie in de feesttent op sportpark Dijkhoek. Veel sponsoren, (oud) leden, buren en buurverenigingen waren op deze open receptie afgekomen. Na de warme woorden van de gastsprekers van onder andere de KNVB, de dames jubileumcommissie en van voorzitter Joke Pot werd erelid Jan Mesland even extra in het zonnetje gezet. Daarna barstte om 20:15 uur het feest los, met de band Oud Goud en DJ Thys. Hij verving de zieke DJ Charlotte Smit.
Dank aan alle mensen die zijn gekomen en voor de vele felicitaties en fraaie cadeaus. Dank aan Bloemuniek voor de verzorging van de decoratie in de tent. Ook een speciaal woord van dank aan de vrijwilligers van KV Olympia ’22 die de hele avond de bardienst hebben verzorgd in de feesttent op sportpark Dijkhoek!
Een videosamenvatting van de kindermiddag en de feestavond gemaakt door Collin Ernst.

Fotoalbums gemaakt door Jaime Lebbink

Wethouder van Gijssel feliciteert DEO dag later

Omdat er zaterdagavond tijdens de receptie onverwacht wat tussen was gekomen, kwam de zondag erna in de rust van DEO 1 – Wolfersveen 1 (uitslag 2-1) wethouder Arjen van Gijssel langs om DEO namens de Gemeente Berkelland alsnog te feliciteren met het 75 jarige jubileum. Warme woorden van de CDA wethouder over onze vereniging die “flink gegroeid is door de jaren heen maar met een eigen herkenbare identiteit”.
Samen met voorzitter Joke Pot en secretaris Aline Pot hees dhr. van Gijssel de nieuwe KNVB vlag, die zaterdag cadeau was gegeven, in de top. Als presentje een fraaie enveloppe met het symbolische bedrag van € 75,- !