18 december 2021

Jubileum editie OVM DEO loop groot succes

Ruim 275 deelnemers hebben afgelopen zaterdag deelgenomen aan de 40e editie van de OVM-DEO loop. Al om 10 uur vertrokken de eerste 30 trailrunners voor hun 40 kilometerloop door de regio.Om 13:00 uur was het vervolgens de beurt aan de jongste jeugd die vol enthousiasme de 1.5 kilometer volbrachten, onder aanmoediging van Rupo. De jongste deelnemer was slechts 3 jaar oud!Nadat de kids allemaal hun medaille bij de finish hadden ontvangen werden in 4 sessies de overige deelnemers weggeschoten voor hun afstanden. Als laatste vertrokken de fitwalkers. De OVM-DEO loop had hiermee een primeur. Niet eerder werd deze groep als apart onderdeel meegenomen in een crossloopwedstrijd in de regio.Voor alle winnaars was gezorgd voor een prijs, en voor alle deelnemers lag er vanwege het jubileum een goodiebag klaar, die gevuld was met producten van de sponsoren.

Voor aanvang van de jubileumeditie werd Fons te Plate uitgebreid in het zonnetje gezet door  Bas Dibbelink van de organisatie. Fons is de eerste 25 jaar mede organisator geweest van de DEO loop en de laatste 15 jaar altijd vrijwilliger gebleven. Een welverdiende attentie voor één van de grondleggers van de DEO crossloop in de Dijkhoek.Het parcours was dit jaar door de modder zwaarder dan anders, desondanks kreeg de organisatie weer veel complimenten voor de schitterende route.Rond half 4 waren de laatste deelnemers terug en kon de organisatie beginnen met opruimen.Nieuw in deze editie waren de 40 kilometer-trailrun op GPX en de fitwalk van 9.2 kilometer.Gelet op de positieve reacties na afloop is de kans groot dat dit komend jaar bij de 41e editie weer wordt herhaald.

Gerrit Mengerink van Nieuws uit Berkelland ging zaterdag een kijkje nemen en sprak met Bas Dibbelink, die inmiddels de DEO loop 15 jaar organiseert. Met hem sprak Gerrit over het toen en nu van de loop.

Organisator van het eerste uur, Fons te Plate, wordt in het zonnetje gezet door Bas Dibbelink

Uitslagen OVM DEO loop 2021

Alle winnaars van de OVM DEO loop 2021

Michel Besseling winnaar 40 km. Woest-trailrun

Michel Besseling uit Amersfoort is winnaar geworden van de 40 km. trailrun tijdens de jubileumeditie van de OVM DEO loop 2021. Met een tijd van 03:10:02 bleef hij Dave Pauelsen en Melvin van der Vloet (beide uit Enschede) voor.
Dit jaar was er de mogelijkheid om mee te doen aan een trailrun van maar liefst 40 kilometer. Deze afstand is een symbolische verwijzing naar de 40e editie van de OVM-DEO loop. Maar liefst 30 deelnemers hadden zich ingeschreven voor de ‘bijna marathon’ afstand. De route op GPX voerde je door de bossen en weides van de Achterhoek, de route was schitterend en liet al het moois zien dat de Achterhoek te bieden heeft.

Rennen met Rupo tijdens kidsrun

Speciaal voor de 1,5 km. kidsrun wist de organisatie van de OVM DEO loop de snelste mascotte van het Noorderlijk halfrond te strikken. De hond RUPO uit Ruurlo liep zeer fanatiek mee met de eerste meters en zwaaide de deelnemers allemaal uit. Na afloop bij de finish overhandigde RUPO alle deelnemers een fraaie medaille als aandenken!

Foto’s OVM DEO loop 2021