Zaterdag 17 december

OVM DEO loop

Op zaterdag 17 december 2022 zal dit jaarlijkse hardloopfestijn weer plaatsvinden.

De voorbereidingen voor de crossloop door de mooie omgeving van het Stelkampsveld zullen vanaf oktober weer starten.

Start en finish zijn zoals altijd op het sportcomplex van v.v. DEO en op het complex zijn voldoende faciliteiten om om te kleden en te douchen.

Crossloop en afstanden
De OVM-DEOloop is een echte crossloop met een uitdagend en grotendeels onverhard parcours. De routes leiden je slingerend over de bospaden, langs de heidevelden en de nieuw aangelegde natuur in de Dijkhoek.

De afstanden zijn dit jaar: 1.5, 4.6, 9.1, 12.7 en 40 kilometer.

De start van de 4.6, 9.1 en 12.7 km. is om 13.30 uur. Die van de 40 km. trailrun is om 10:00 uur.

WOEST Trailrun

Bij de jubileumeditie van afgelopen jaar werd er een trailrun georganiseerd van 40 km. De route voerde je door de Achterhoek en liet je al het moois zien dat de Achterhoek te bieden heeft. De organisatie overweegt om deze afstand jaarlijks terug te laten keren.

Deelname aan de trailrun kost je slechts € 15,-.

Hieronder staan de spelregels:

1.            Verplichte uitrusting: GPX navigatie, mobiele telefoon, noodnummer van organisatie (06-16916144)

2.            Er is parkeergelegenheid bij Café Restaurant Kerkemeijer, dit is met borden aangegeven langs de Ruurlose weg. Te voet loop je dan naar het complex van v.v. DEO waar de kleedkamers zijn en de start is. KIJK UIT met oversteken!

3.            Het startnummer met chip kan vanaf 9.00 uur worden afgehaald in de kantine

4.            Deelnemers kunnen zich omkleden vanaf 9.00 uur in de kleedkamers

5.            De starttijd trail is 10.00 uur

6.            De trail is GPX based, de route wordt niet aangeven met linten of borden, men moet dus zelf navigeren.

7.            De GPX route wordt 1 week voor aanvang verstrekt aan de deelnemers via mail.

8.            De verzorgingspost is op circa 20 km. Er is 1 verzorgingspost, dus neem voldoende eten en drinken mee.

9.            Tijdens het lopen kom je hekken tegen die de schapen en koeien binnen het gebied houden. Sluit deze hekken steeds weer achter de laatste loper.

10.       Deelnemer is onderdeel van het normale verkeer en dient zich ten alle tijden aan de verkeersregels te houden.

11.       Houd afstand van de dieren

12.       En houd rekening met andere gebruikers van het gebied, het is een openbaar gebied dus er zijn wandelaars en fietsers.

13.       Laat geen rommel achter in de natuur, je kunt je afval kwijt bij de verzorgingspost(en).

14.       Na de finish wordt een herinnering uitgereikt

15.       Als je ook iemand anders met jouw emailadres hebt ingeschreven deel dit bericht dan met haar/hem.

Kidsrun
Ook dit jaar is er weer een kidsrun. De kidsrun heeft een lengte van 1.5 kilometer en is een perfecte afstand voor de sportieve jeugd, al dan niet begeleid door ouder(s). De kidsrun start om 13.00 uur.

Voor de minderjarige deelnemers aan de kidsrun is er een kleine herinnering aan hun deelname.

Kosten en online inschrijven
Om lange wachttijden op de dag zelf te voorkomen heeft het onze voorkeur dat je je vooraf online inschrijft. Dit kan via een aparte pagina, te weten www.inschrijven.nl.

Leden van DEO kunnen zich ook opgeven via hun leiders. De leiders kunnen hun deelnemers doorgeven via whatsapp of telefoon (06-16916144) of via de mail; deoloop@vvdeo.nl onder vermelding van naam, afstand en team.

De kosten voor deelname bedragen €6,50 per persoon.

Mocht de OVM-DEO loop door overmacht niet door kunnen gaan, en dit voor 9 december 2022duidelijk zijn, dan ontvangt iedere deelnemer zijn volledige inschrijfgeld retour. Mocht tussen 9 december en 17 december besloten moeten worden tot annulering van de crossloop ontvangt iedere deelnemer 50% van het inschrijfgeld retour.

Resultaten en actiefoto’s
Alhoewel de OVM-DEOloop een recreatieve loop is, zijn de uitslagen toch voor veel deelnemers belangrijk te weten. Daarom werken we al enige jaren met een automatische tijdsregistratie. Hierdoor zijn de tijden direct na de finish al af te lezen op het beeldscherm naast de finishlijn en komen de resultaten ook op de website te staan.

Dit geldt ook voor de actiefoto’s. De organisatie heeft langs het parcours een aantal fotografen staan die zoveel mogelijk deelnemers vast proberen te leggen. Deze actiefoto’s komen ook op de website te staan: www.vvdeo.nl.

Route en parkeren
Vanwege de drukte adviseren we iedereen te parkeren op het parkeerterrein van Buitencentrum Kerkemeijer, Ruurloseweg 51 te Borculo. Van daaruit is het een klein stukje lopen naar het startterrein.

Meer informatie
Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Bas Dibbelink via deoloop@vvdeo.nl.
Of bel 0545-275911

Klik hier voor het adres van de start (Google Maps).

Afstand(km) Inschrijfgeld(€) Starttijd
1,5  € 6,50 13.00 uur
4,6  € 6,50 13.30 uur
9,1  € 6,50 13.30 uur
12,7  € 6,50 13.30 uur
40 € 15,- 10.00 uur

Deelnemers die niet in de rij willen staan voor de inschrijving kunnen zich vanaf heden vooraf inschrijven.

Online inschrijven kan hier.

De kleine lettertjes (disclaimer)

Wie zich inschrijft voor de OVM DEO loop gaat akkoord met de volgende spelregels:

Deelname aan de OVM DEO loop is vrijwillig en geheel op eigen risico. Deelnemers zorgen ervoor zelf voldoende te hebben getraind en zorgen zelf voor een verzekering voor ziekte en ongevallen

– De organisatie stelt alles in het werk om het evenement goed te laten verlopen en de veiligheid van de deelnemers te waarborgen. Zij kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, evenals voor verlies van bezittingen en andere geleden schade

– De organisatie behoudt zich het recht voor om de route en de start- en finishtijden te wijzigen, of het evenement geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere onvoorziene omstandigheden

– Bij (gedeeltelijke) afgelasting hebben de deelnemers recht op een (gedeeltelijke) teruggave van het inschrijfgeld, zie kosten en online inschrijven

– Tijdens de OVM DEO loop zijn de geldende verkeersregels onverminderd van kracht. Deze dienen door de deelnemers zelf in acht te worden genomen

– Deelnemers aan de OVM DEO loop gaan akkoord met de publicatie van beeldmateriaal en uitslagen, tenzij zij aan de organisatie hebben doorgegeven dit niet te willen