27 mei 2024

Het slotakkoord is uiteraard voor Mark Tackenkamp

Het is alsof hij zijn slotakkoord helemaal zelf heeft geregisseerd. In de laatste wedstrijd voor DEO 1 tegen titelkandidaat Sportclub Neede zorgde clubicoon Mark Tackenkamp voor een daverend slot. Na een 0-0 tussenstand bij rust en een vroege 0-1 achterstand net na rust leek een nederlaag aanstaande. Totdat Tackenkamp 5 minuten voor tijd, net voordat een publiekswissel in de maak was, met een droog schot de score op 1-1 bracht. Met een doelpunt als laatste balcontact gaf heel sportpark Dijkhoek Mark een massale staande ovatie waarmee zijn carrière bij DEO 1 er nu na 25 seizoenen definitief op zit. Mark bedankt!
Eindstand DEO – Neede: 1-1.
Aanstaande zaterdag 1 juni om 17:00 uur volgt een afscheidswedstrijd voor Tackenkamp tussen DEO 1 en een team met oud voetballers van weleer.
(juichfoto Mark Tackenkamp: RH Fotografie)

Video’s laatste opkomst, doelpunt en erehaag

Foto’s René Hoekstra RH fotografie

Foto’s Jaime Lebbink

Verslag Patrick Garritsen

Afgelopen zondag speelde het eerste elftal haar laatste wedstrijd van het seizoen. Na een moeizame start aan het begin van het seizoen, is het na de winterstop beter gegaan. Neede, een ploeg die afgelopen jaar is gedegradeerd en graag weer naar de vierde klasse wil, was de tegenstander. In theorie konden zij nog steeds kampioen worden, maar de kans was niet groot.
De wedstrijd van het eerste stond ook in het teken van het afscheid van Mark Tackenkamp, 25 jaar in het eerste gevoetbald. Een prestatie van formaat!
Neede was daarvan ook op de hoogte en bood Mark namens de vereniging ook een attentie aan.
Om 14.00 uur begon de wedstrijd en al in de eerste minuten van de wedstrijd kreeg DEO mogelijkheden om de openingstreffer te maken, Ivan en Mark kregen goede mogelijkheden, maar konden helaas het net niet vinden. De eerste was het DEO dat het betere van het spel had, je kon niet aan Neede zien dat zij in theorie nog kampioen konden worden. Wellicht speelde dat ook mee dat ze zich al geschikt hadden in de nacompetitie. Zoals gezegd, DEO was sterker, Neede probeerde het wel, maar konden niet echt gevaarlijk worden. Een schot van Neede vlak voor rust ging wel rakelings over, maar dat was het dan ook. 0-0 was de ruststand.
In de rust zal de trainer van Neede het een en ander hebben verteld, want na de rust leek het wel of het een andere ploeg was. Neede nam het initiatief over van DEO en dat leverde 8 minuten in de tweede helft het openingsdoelpunt op van Neede. Daarna was het Neede dat dicteerde, DEO bleef echter geconcentreerd verdedigen, veel kansen leverde het niet op. Zo ging het richting het einde van de wedstrijd, Neede miste nog twee groten kansen, die door Tim goed werden tegen gehouden. Het zou toch mooi zijn dat Mark in zijn laatste wedstrijd voor het eerste niet met een verlies zou eindigen. Drie minuten voor tijd kreeg DEO een vrije schop. Hij lag op een mooie plek voor een linkspoot. Mark pakte de bal op en legde deze klaar. Met een schot op goal, die vlak voor de keeper een stuit kreeg, verdween de bal in het doel. 1-1! Direct greep de trainer in en wisselde de doelpuntenmaker. Met een ovatie van het aanwezige publiek liep Mark door de haag van spelers.
Daarna ging de wedstrijd nog even door, maar werd er niet meer gescoord.
Het seizoen zat erop, na een goede voorbereiding volgde er een moeizame periode waarin weinig punten werden behaald. Na het trainingskamp in Benidorm werd het gelukkig beter. De komende weken traint de selectie nog even door, daarna zomerstop. Eind juli gaat de voorbereiding van de selectie weer beginnen.

Afscheidswedstrijd zaterdag 1 juni