7 april 2024

Forse uitoverwinning DEO 1 op Bredevoort: 0-4

Zondag 7 april, de wedstrijd uit tegen Bredevoort stond op het programma. Bredevoort een tegenstander, waartegen op Super Sunday eind vorig jaar werd gewonnen, stond voorafgaand aan de wedstrijden twee punten boven DEO. Zij hadden daar wel twee wedstrijden minder voor nodig.
Om 14.00 uur begon de wedstrijd. Het veld was zwaar en drassig, waardoor DEO wist dat het een aanslag zou worden op de conditie. DEO begon goed, namen het initiatief en dat leverde ook een veldoverwicht op. Bredevoort, ook niet compleet, voetbalde veel met de lange bal op de bewegelijke spits die continue 100% gas gaf, of deze dat de hele wedstrijd vol ging houden was de vraag. Maar zoals gezegd, DEO had het betere van het spel. Het was de 10e minuut toen Jorrit Amerongen een splijtende pass vanuit het achterveld kreeg, hij gebruik maakte van zijn snelheid en de bal zoals afgesproken laag over de grond op de goal schoot, onhoudbaar voor de keeper. DEO stond voor en ging vol door op jacht naar de tweede treffer. Kansen waren er absoluut, maar helaas wist men niet te scoren tot aan de 28e minuut. Een mooie aanval ging er aan vooraf, de bal kwam op links door, via een combinatie werd Tycho Bannink vrijgespeeld en deze schoot de bal laag in de korte hoek in. DEO stond voor met 0-2, een luxe positie en zeker niet onverdiend. Bredevoort bleef de lange bal spelen maar kon niet echt gevaarlijk worden, één keer, maar toen stond keeper Tim Runneboom de aansluitingstreffer in de weg. Niet veel later floot de scheidsrechter voor rust.
Direct na aftrap van de tweede helft had de ploeg van Mick Hermsen grote kansen op de 0-3, maar helaas wilde die niet vallen. Het voetbal dat DEO liet zien was bij vlagen goed te noemen, afgewisseld met af en toe een fout, maar dan stond de defensie haar mannetje. Zoals gezegd het was een zwaar veld, in de rust ging Thomas eraf, voor hem kwam Stan Tragter in het veld. Helaas moest Stan er na een kwartier er al weer af en kwam Jesper Brand in het veld. Jesper had niet lang nodig nadat hij een prima pass vanuit het middenveld ontving en de bal hard in de verre hoek schoot, 0-3! Een meer dan terechte stand op dat moment, DEO was veruit de betere ploeg en ging op zoek naar meer. Bredevoort was klaar en kon geen potten meer breken. Het slotakkoord was voor DEO, Ivan Geerdink was het. Hij scoorde vijf minuten voor de tijd de 0-4. We speelden nog even door voor de statistieken, maar de wedstrijd was allang gespeeld. DEO boekte een verdiende en belangrijke overwinning op Bredevoort. Gelukkig van de laatste plaats af. We gaan ervan uit dat dit ook zo blijft. Donderdagavond speelt DEO 1 thuis tegen Haaksbergen, een ploeg waartegen nog niet gespeeld is in de competitie.

(foto’s Jaime Lebbink, verslag Patrick Garritsen)