11 maart 2024

Erix net een maatje te groot voor DEO: 1-2

Erix, de club waar DEO trainer Mick Hermsen de afgelopen jaren als trainer actief was, kwam afgelopen zondag op bezoek naar de Dijkhoek. Nadat Erix vorige week met grote cijfers verloren had van Haaksbergen, wilde zij natuurlijk wat rechtzetten. Op verzoek van Erix begon de wedstrijd een half uurtje eerder.
DEO begon de wedstrijd met het idee dat Erix het spel moest maken en dan moest loeren op een counter. Met snelle buitenspelers  was dit een strijdplan die logisch was. Binnen vijf minuten leverde dit al een kans op voor DEO, helaas werd deze niet verzilverd.
Erix daarentegen had het moeilijk om de opening te vinden, zocht dan ook vaak de lange crossbal op de linksbuiten, een speler die zeer wendbaar en actief was. Ondanks dat Erix de betere ploeg was in de eerste helft, wisten zij niet te scoren. Na een klein half uur lukte dat helaas wel. Erix kreeg de bal op het middenveld en de speler werd te weinig gehinderd, hij gaf een mooie steekbal waarna de 0-1 werd binnen geschoven. Een verdiende voorsprong dat wel, maar hoe dit doelpunt viel was niet nodig.  Erix speelde de eerste helft goed uit, had ook zeker mogelijkheden maar het vizier stond niet op scherp.
De tweede helft begon waar Ivan Geerdink in het veld kwam voor Marco Voortman. DEO leek wat sterker te worden en Erix werd wat meer teruggedrongen. Het leverde een boeiend schouwspel op, waarbij DEO steeds meer grip kreeg. Erix speelde de lange bal, maar deze kwam niet altijd meer aan. DEO kreeg wel wat mogelijkheden, maar scoorde helaas niet. De indraaiende ballen van Ivan stichtte voor gevaar, maar uitgespeelde kansen leverde dat helaas niet op. Erix scoorde wel, de 0-2 werd ingeschoten en de wedstrijd leek gespeeld. DEO bleef erin geloven, ‘good old’ Tackenkamp werd nog ingebracht. Hij had nog een mogelijkheid, maar verzilverde deze niet. Erix moest tien minuten voor tijd met tien man verder, doordat er een speler geblesseerd uitviel en zij door de wisselmomenten waren. DEO drukte en beukte nog harder op de verdediging. Het was Thomas Garritsen die met een prachtige volley de aansluitingstreffer scoorde. Met nog een paar minuten te gaan speelde DEO alles of niets. Zonder echt gevaarlijk te worden, bleef het spannend. Nadat de blessuretijd afgelopen was en de scheidsrechter floot voor het laatste fluitsignaal, was het Erix dat opgelucht adem haalde. De eerste helft waren zij sterker, de tweede helft liet DEO zien dat er meer in zit en gaf men goed partij.
Aankomende donderdag spelen we om 20.00 uur thuis tegen koploper Meddo, we zullen wederom alles geven om een goed resultaat binnen te slepen.
Foto’s gemaakt door Jaime Lebbink