25 maart 2024

Eindelijk overwinning voor goed spelend DEO: 3-2

Maartse buien, die waren er op deze zondag 24-3-2024.
DEO speelde wederom thuis, nu tegen MEC, de ploeg waartegen  in november een 4-0 nederlaag werd geleden. Het veld werd vlak voor tijd getrakteerd op een flinke bui, waardoor het nat en zwaar werd.
Er stond een harde wind, regen zou er nog komen dus de omstandigheden waren nu niet om over naar huis te schrijven. DEO had de afgelopen week niet compleet kunnen trainen, doordat er veel speler met blessures zaten en uit voorzorg niet trainden. Luc Emaus had helemaal niet kunnen trainen, die viel vorige week uit met een zeer vervelende blessure.
Om 14.00 uur begon de wedstrijd en DEO speelde, zoals het de laatste weken al doet, prima voetbal. Vanuit achteren niet alleen de lange bal spelend, maar ook proberen te voetballen met het middenveld. Het zal er allemaal verzorgd uit, DEO was de betere, MEC moest het vooral doen met ballen vanuit achter. De verdedigers stonden goed en ook de keeper was attent. DEO speelde tegen de wind in en deed dat prima. Uitgespeelde kansen leverde dit niet op. Een vrije trap na een klein half uur werd genomen door Thomas Garritsen, die weer hersteld was na het uitvallen vorige week. Een hard schot die de keeper knap uit het doel werkte. Kort daarna was het een mooie aanval, waarbij de bal vanuit rechts voor werd gegeven. Tycho Bannink nam de bal aan en schoot tegen de keeper, in de kluts verdween de bal in het doel. DEO stond voor en dat was terecht. Met nog tien minuten op de klok was het zaak de rijen gesloten te houden. Een hoekschop vijf minuten voor rust werd niet goed weggewerkt en vanuit een klutssituatie schoot MEC de gelijkmaker in. DEO ging naar de thee met een 1-1 ruststand.
In de tweede helft had DEO de wind mee en speelde het richting de kantine. DEO begon aan de tweede helft en was direct dreigend. MEC kwam niet aan het voetballen en DEO bleef de druk erop houden. Na een kwartier in de tweede helft was het Thomas Garritsen die in de bal geloofde en voor de speler van MEC kwam, een goede voorzet gaf en Stan Tragter schoot de bal in tweede instantie in de goal. DEO ging door, niet lang na de 2-1 was het good old Tack die op zijn favoriete linkerkant doorkwam en een voorzet afleverde. Het was de meegekomen centrale verdediger Jesper Nieuwenhuis die de bal met een snoekduik in het doel kopte. 3-1!! wat een luxe. DEO bleef het initiatief houden en MEC kwam er niet aan te pas. Een diepe bal werd verkeerd ingeschat en MEC kon richting de goal. Onze keeper Wart Brinkerhof kwam uit en nam de speler van MEC mee. Penalty en de tweede gele kaart voor Wart. Mark Tackenkamp ging op doel staan, maar kon niet voorkomen dat MEC de 3-2 scoorde. Het laatste kwartier brak aan en MEC speelde alles of niets. Het leverde nog een paar kleine kansjes op, maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord. DEO won voor het eerste sinds 12 november. Het gevolg was ook dat het van die laatste plaats af is. Een verdiende overwinning op MEC, het goede spel van de laatste weken werd eindelijk beloond met drie punten. Paaszaterdag om 20 uur wacht ons Rekken, de ploeg van de oud-trainer van DEO Arno Knapen.

(foto’s Jaime Lebbink, verslag Patrick Garritsen)