23 juli 2022

DEO en VIOS Beltrum gaan samenwerken

v.v. DEO en v.v. VIOS Beltrum passen bij elkaar. Beiden clubs zijn geworteld in kleine gemeenschappen en kennen het belang van samenwerken. Samen kom je verder, niet altijd sneller maar je kunt meer bereiken. Beide verenigingen willen hun leden een goed product aanbieden en zijn bereid daarbij grenzen te verleggen. Een eigenschap die diep in de clubs is geworteld. Zo vieren beide verenigingen dit jaar hun 50-jarig jubileum in het damesvoetbal! Toen waren het pioniers, nu een plek waar dames en meidenvoetbal op waarde wordt geschat.

Plezier door de historie heen.

Voor leden is plezier in het voetbal op een niveau dat bij je past een belangrijke waarde. Dat geldt voor zowel binnen DEO als VIOS. Beide clubs kennen een lange geschiedenis in het damesvoetbal. Al in de jaren 70 konden de dames bij ons voetballen. Recent heeft het dames en meidenvoetbal een grote vlucht genomen, zeker na het door Oranje gewonnen EK in 2017. Het is één van de snelst groeiende sporten binnen Nederland. Steeds meer clubs bieden het aan maar niet overal krijgt het de waardering die het verdiend.

Focus op MO17

Net als in de jaren 70 hebben DEO en VIOS aandacht voor het dames en meidenvoetbal en willen de besturen dit zo goed mogelijk faciliteren. v.v. DEO en v.v. VIOS Beltrum hebben elkaar dan ook gevonden om volgend seizoen een gezamenlijk MO17-elftal in te schrijven voor de voetbalcompetitie. Zeker in deze leeftijdscategorie wordt het voor speelsters belangrijk om als meiden met elkaar te kunnen voetballen. Om dit mogelijk te kunnen maken gaan DEO en VIOS samenwerken.

Met de opgedane ervaringen uit het verleden en het juiste aantal speelsters in deze leeftijdscategorie zijn VIOS en DEO de juiste partners. Beide verenigingen gaan vol vertrouwen de samenwerking aan, om het meidenvoetbal een goede toekomst te geven. De eerste indrukken zijn in ieder geval zeer positief, mede doordat beide verenigingen een gelijke beleving hebben over hoe men de sport moet aanbieden aan de leden.