21 januari 2024

DEO 1 verliest eerste wedstrijd na winterstop tegen SP. Neede

De winterstop zit erop, de wedstrijden staan weer op de planning. Vanwege het slechte weer kon er de afgelopen periode op ons sportpark niet getraind worden en werd er uitgeweken naar andere clubs die de beschikking hebben over een kunstgrasveld. Zo is de selectie in Beltrum en in Ruurlo wezen trainen.
Gisteren stond voor DEO 1 de uitwedstrijd naar Sportclub Neede op het programma. Ondanks de koude omstandigheden kon er gespeeld worden op het kunstgrasveld van Sportpark ’t Haantje.
De formatie van Mick Hermsen kreeg dus in de eerste wedstrijd van 2024 direct een ploeg die graag wil promoveren.
Om 14 uur begon de wedstrijd en al snel was het duidelijk dat Neede er geen gras over wilde laten groeien. Na een klein kwartiertje scoorde Neede vanuit een rebound de 1-0, vijf minuten later volgde de 2-0 vanuit een indraaiende vrije trap. Na de 2-0 kwam DEO wat meer in het spel, kwam er een paar keer gevaarlijk uit, maar het leverde niet echt de kansen op.
De tweede helft begon DEO wat beter, de linies werden kort gehouden en er werd iets meer gevoetbald. Een mooie crosspass leverde door een korte combinatie een kans op voor Stan Tragter en deze scoorde de aansluitingstreffer. DEO werd wat brutaler, Neede bleef het betere van het spel houden. Op het moment dat DEO wat meer druk kon geven, scoorde Neede de 3-1 uit een schot vanaf de linkerflank. Na deze treffer probeerde DEO nog wat aan te zetten, maar leverde geen kansen meer op. Neede scoorde een kwartier voor tijd nog de 4-1 en daar bleef het dan ook bij.
Neede terecht gewonnen en lieten ook zien dat zij één van de kampioenskandidaten zijn. DEO zal zich wederom moeten richten op de volgende wedstrijd en laten we hopen dat de velden binnenkort weer bespeelbaar zijn, zodat men eindelijk weer kan trainen op de eigen vertrouwde velden.
Foto’s gemaakt door René Hoekstra.
Voor meer foto’s ga naar de facebookpagina: RH Fotografie

Foto’s Jaime Lebbink