4 maart 2024

DEO 1 speelt gelijk bij KSV in Vragender: 1-1

Eindelijk weer goed weer, dat was het op de 3e maart van dit jaar. DEO 1 kon weer aan de bak, dit keer naar Vragender tegen de plaatselijk KSV. Ze hadden iets recht te zetten, nadat men thuis ruim had verloren. KSV, begin van de competitie deden zij het goed, maar naarmate de competitie vorderde zakte zij steeds verder weg.
DEO begon de wedstrijd met een jong team, gemiddeld 21 jaar oud. Om 14.00 uur werd er afgetrapt voor de wedstrijd en de opdracht was duidelijk: er voor gaan! Al in de tweede minuut was het raak. Daan Philippens veroverde de bal en speelde deze direct op Marco Voortman. Voortman maakte goed gebruik van zijn snelheid, speelde de bal net iets te ver voor zich uit maar kon deze nog net met de punt van de schoen raken en scoorde. DEO stond voor met 0-1. DEO liet ook zien dat ze wilde voetballen, combineerde goed en het resulteerde dan ook in een speloverwicht. Veel hoekschoppen waren er voor DEO, maar helaas konden ze daaruit niet gevaarlijk worden. KSV speelde alleen de lange bal, maar zo moet worden gezegd, die kwamen ook veel aan. Alle ballen werden door de aanvoerder lang gespeeld, telkens op de linksbuiten. Dat deed DEO niet goed, er moest meer druk komen op de aanvoerder.
Tot aan de rust had DEO alles onder controle, KSV werd niet echt gevaarlijk, verdedigend stond het goed.
In de rust werd Marco toch gewisseld, hij was toch geblesseerd geraakt toen hij scoorde. Mark Tackenkamp was zijn vervanger, ook Stan Tragter werd vervangen, zijn plaats werd overgenomen door Tycho Bannink.
De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. DEO controleerde en KSV speelde de lange bal. De aanvoerder kreeg teveel ruimte om de ballen diep te spelen en deed dat ook. Sven Beerten loste dit telkens weer goed op, hij moest dit echter ook bekopen met een bal vol in het gezicht. DEO bleef voetballend de betere ploeg, gaven eigenlijk niets weg op een kans na die Tim Runneboom prima verwerkte tot hoekschop. Het liep al tegen het einde, de wedstrijd had lang stilgelegen er zouden nog wat minuten bijkomen. Een overtreding tien meter op de helft van DEO werd bestraft en KSV kreeg een vrije trap. Deze werd genomen door dezelfde aanvoerder. Hij legde de bal prima neer op het hoofd van de andere centrale verdediger en deze kopte onhoudbaar raak. Daarna volgde de blessuretijd waarbij beide ploegen nog gingen voor de overwinning maar echte grote kansen leverde dit niet meer op. DEO had een punt, vooraf werd gehoopt op meer dat zat er ook zeker in. Maar gezien de ranglijst is ieder punt welkom.
Volgende week wacht Erix, de oude club van onze trainer Mick Hermsen. Zij doen mee om de bovenste plaatsen en zullen dan ook vol voor de overwinning gaan.
Foto’s gemaakt door Masja Garritsen.