29 april 2024

DEO 1 pakt volle winst tegen laagvlieger Lochuizen: 3-1

In een duel tussen DEO en Lochuizen, waarbij de laatste op de laatste plaats stond, was DEO gisterenmiddag op sportpark Dijkhoek vastberaden om te winnen. De wedstrijd begon met DEO die het meeste balbezit had en geduldig zocht naar openingen in de verdediging van Lochuizen. Na een kwartier wist Thomas Garritsen de score te openen voor DEO, ondanks protesten van Lochuizen voor hands. DEO bleef dominant, maar slaagde er niet in hun kansen om te zetten in doelpunten, mede dankzij de sterke prestaties van de keeper van Lochuizen. De eerste helft eindigde met een magere 1-0 voorsprong voor DEO.
In de tweede helft bleef DEO dominant, dit keer met de wind in hun rug. Na een kwartier verdubbelde Garritsen de voorsprong met een tweede doelpunt, maar Lochuizen wist terug te komen met een snelle tegengoal. Ondanks de toenemende spanning slaagde DEO erin om de voorsprong te behouden en vijf minuten voor tijd verzekerde Jorrit Amerongen de overwinning door de 3-1 te maken.
DEO verdiende de overwinning met hun sterke spel en vastberadenheid. Met deze overwinning zet het team van Mick Hermsen een belangrijke stap om weg te komen van de onderste positie in de competitie. Over twee weken wacht de uitwedstrijd tegen v.v. Haaksbergen.
(foto’s Jaime Lebbink)