DEO 1 nog puntloos na nederlaag tegen koploper Erix

Afgelopen zondag speelde DEO tegen de koploper in de 5e klasse B Erix uit Lievelde, tevens de oude club van onze trainer Mick Hermsen. Erix had de volle buit, 3 gespeeld 9 punten, ons eerste elftal helaas nog puntloos.
DEO wilde laten zien dat zij beter kan en begon de wedstrijd fel, duels werden niet geschuwd. Maar helaas, zoals eerder is gebeurd, was het DEO zelf die slordig uitverdedigde en de bal in de voeten van de tegenstander speelde, die op zijn beurt de de vrijstaande spits inspeelde en scoorde de 1-0. Wat een teleurstelling.
Maar DEO herpakte zich en ging er vol voor. Met pittige duels, van beide zijden, ging het gelijk op. Na 20 minuten veroverde DEO in een duel de bal en mocht doorspelen van de scheids. Een prima pass van Ivan Geerdink op Stan Tragter, die na een mannetje uit te hebben gespeeld de bal voorgaf die door Jorrit Amerongen prima ingeschoten werd, 1-1!
De eerste helft verliep daarna redelijk in evenwicht, kansen over en weer, waarbij Erix iets gevaarlijker was.
De tweede helft was nog maar net begonnen of de bal lag in het doel. Een bal die verkeerd ingeschat werd in combinatie met een speler van Erix, die de bal net voor de achterlijn kon veroveren en een prima voorzet afleverde waaruit gescoord werd. Jammer, want op deze manier stonden de mannen van Hermsen achter en moest er jacht gemaakt worden op de gelijkmaker. DEO kreeg wat kansen op de gelijkmaker, maar gaf ook ruimte weg. Gelukkig voor DEO scoorde de ploeg uit Lievelde niet en bleef het lang spannend. Ook onze keeper Tim Runneboom hield er een bal knap uit. Hierdoor bleef de hoop op een punt. De laatste 10 minuten speelde DEO 1 op 1, maar het mocht allemaal niet meer baten.
DEO verloor ook haar vierde wedstrijd, staat nog steeds onderaan. Maar er zit verbetering in. Het jonge team heeft wederom verloren en dat is balen, maar ze worden niet compleet weggespeeld. Verbeterpunten waren er maar het positieve was ook dat ondanks de achterstand er keihard is gewerkt. Tot de laatste minuut.

Nu een weekend geen voetbal, over twee weken wacht de wedstrijd thuis tegen SVBV.

(verslag: Patrick Garritsen, foto’s Jaime Lebbink)