20 november 2023

DEO 1 lijdt 2-0 nederlaag in derby tegen GSV’63

De derby tegen GSV 63 stond afgelopen zondag op het programma. Zou het doorgaan, dat was toch wel een punt. Want na alle neerslag die afgelopen week is gevallen zou dat geen verrassing zijn. Maar de velden werden zondagochtend gekeurd en er kon gespeeld worden.
DEO ging naar Geesteren en startte met nagenoeg het zelfde elftal en opstelling als vorige week, alleen keeper Tim was geblesseerd en werd vervangen door Wart.
De wedstrijd begon om 14 uur en zo op het oog was het veld goed bespeelbaar. De eerste twintig minuten waren voor de gastheren, zij misten in die periode ook twee grote kansen. Maar daarna begon DEO wat meer in de wedstrijd te komen, deelde ook wat speldenprikjes uit, helaas werd het doel niet gevonden. De wedstrijd naderde de rust en op slag van rust mocht GSV een ingooi nemen. Deze werd met wat fortuin naar voren gespeeld en een speler van GSV kon zo richting het doel lopen en schoot mooi in de korte hoek in. Op slag van rust achter komen, dat was zuur.
In de rust werd er een omzetting gedaan en begon de wedstrijd weer. Het spel ging gelijk op en DEO zette wat meer druk op de verdedigers van GSV. Het werd niet gevaarlijk, maar er was een overwicht. DEO speelde vanuit de verdediging de bal rond maar door een matige pass die in de voeten van de tegenstander terecht kwam, schakelden GSV’63 razendsnel, vanuit links werd de bal voorgezet en kon dezelfde speler bij de eerst paal inschieten, 2-0!
DEO gaf niet op en zette nog meer druk op de tegenstander, ook werd er aanvallend gewisseld. DEO werd sterker, speelde op de helft van de tegenstander. Echte kansen bleven echter uit. Het bleef 2-0 in het voordeel van de gasten, een verdiende overwinning op basis van de kansen.

Verslag: Patrick Garritsen

(foto’s Jaime Lebbink)