DEO 1 gelijkwaardig aan SVBV maar verliest in blessuretijd

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen SVBV uit Barchem op het programma. Een wedstrijd die ondanks de vele regen toch gespeeld kon worden. Na het kleine verlies tegen de mannen van Erix uit Lievelde twee weken geleden, waarbij de tricolores niet weggespeeld werden, ging DEO vandaag voor een goed resultaat. SVBV, de nummer drie van de competitie, was wederom een tegenstander van formaat.
Om 14 uur floot de scheidrechter voor het begin van de wedstrijd. Hij floot een prima wedstrijd, ondanks dat hij veel commentaar kreeg van de gasten.
De eerste helft ging gelijk op, veel kansen waren er niet wel kreeg de ploeg van Mick Hermsen vlak voor tijd een grote kans. De keeper hield de bal met meer geluk dan wijsheid tegen. Verder kwam DEO niet echt in de problemen, weinig kansen weggegeven, maar ook weinig gecreëerd. De ruststand was 0-0, een logische tussenstand.
De tweede helft begon zoals de eerste gestopt was. Gelijk opgaand, geen best voetbal, maar wel spannend. DEO kreeg nog een mogelijkheid op de openingstreffer, maar dit schot van de achterhoede speler van DEO werd door de keeper tegengehouden.
Na 20 minuten in de tweede helft was het toch SVBV die scoorde, 0-1. DEO schakelde een tandje bij en wisselde. Tien minuten na de 0-1 was het Ivan Geerdink, die na een mooie actie van Justin Brinke, de bal in de verre hoek schoof. Het was gelijk, een terechte stand.
De wedstrijd hobbelde naar het einde en het leek erop dat het 1-1 zou blijven. Maar helaas, in de blessuretijd was het SVBV die het winnende doelpunt maakte. Na de 1-2 was het gespeeld, er waren voor beide ploegen geen kansen meer.
DEO verloor haar vijfde wedstrijd op rij en staat nog zonder punten onderaan. Even leek het erop dat DEO haar eerste punt zou behalen, maar de wedstrijd duurde een paar minuten te lang.
Volgens week naar MEC, de huidige nummer drie van de ranglijst, SVBV is een door de overwinning een plaatsje gestegen.
Pupil van de week bij deze wedstrijd waren Noud Lammertink en Julian van Haren van JO10. Zij kregen na afloop beide een gesigneerde DEO bal mee naar huis.
(verslag: Patrick Garritsen, foto’s Jaime Lebbink)