4 december 2023

DEO 1 geeft tegen Lochuizen 0-2 voorsprong uit handen

Na het geslaagde sportfeest wat de DEO selectie samen georganiseerd had met de volleybaldames van Kerkemeijer Gemini moest er de volgende dag toch gevoetbald worden. Lochuizen, de nummer laatst stond op het programma.
De formatie van Mick Hermsen had te maken met een heuse blessure-golf. Het eerste elftal miste vier spelers, vanuit het tweede werd het elftal aangevuld.
Om 14:00 uur werd er afgetrapt op het veld, dat zwaar bespeelbaar was vanwege de regen en de vorst. DEO was duidelijk de betere. Lochuizen deed niet zoveel terug het enige dat ze deden was verdedigen en bij balbezit de lange bal spelen. DEO kon de bal lekker rond laten gaan en moest het spel ook maken. Het leverde geen uitgespeelde kansen op. Na een kwartier was het Jorrit Amerongen die aangespeeld werd, door het snelle handelen kon hij de bal geplaatst op doel schieten en scoren. De 0-1 voor DEO was niet meer dan terecht. Het spelbeeld bleef hetzelfde, DEO had veel de bal, speelde deze ook rustig door op elkaar en waar het kon zette zij de aanval op. Jorrit Amerongen kreeg de bal op het middenveld en gaf een prima pass op Mark Tackenkamp die daardoor één op één voor de keeper stond. Tackenkamp twijfelde geen moment en scoorde de 0-2. Dat was tevens de ruststand.
Niks aan de hand zou je zeggen, maar na de rust zagen we een ander Lochuizen. Zij gingen wat meer fysiek spelen en zette hoger druk. Na een kwartier in de tweede helft leverde dat de aansluitingstreffer op. DEO moest aan de bak, hoe makkelijk het in de eerste helft ging, hoe moeizaam ging het nu. Toch werd Lochuizen niet echt gevaarlijk, hoewel ze wel meer inzet toonden. Tien minuten voor tijd kreeg de spits de bal aangespeeld en kon de 16 meter inlopen. DEO verdedigde niet goed uit en één van de centrale verdedigers werd geduwd en viel op de bal en raakte daarbij met zijn arm de bal. Strafschop! Deze werd benut door de Lochuizers, hierdoor werd een 0-2 achterstand omgebogen naar een gelijkspel, 2-2. De laatste tien minuten leverden voor beide ploegen wat kleine kansjes op, maar er werd niet meer gescoord.
Ondanks de goede eerste helft, kon de voorsprong niet worden behouden en moesten DEO genoegen nemen met 1 punt. Jammer, zeker op basis van de eerste helft had er meer ingezeten.

Aanstaande weekend de laatste wedstrijd, thuis tegen Haaksbergen. Of het doorgaat…dat ligt aan het weer.

(verslag Patrick Garritsen, foto’s Jaime Lebbink)