15 april 2022

DEO 1 biedt ook goed weerstand tegen koploper Erix: 3-1

In een zeer vermakelijke wedstrijd heeft DEO 1 afgelopen donderdag met 3-1 verloren van Erix uit Lievelde. Na de 3-1 overwinning van afgelopen zondag op titelkandidaat ZZC’20 bood DEO ook gisterenavond goed weerstand tegen de koploper. In de eerste helft had Erix lichtelijk de overhand wat na een half uur resulteerde in een 1-0 achterstand. DEO kwam beter en beter in de wedstrijd en zette dit direct na rust om in de verdiende gelijkmaker. Een fraaie voorzet van Mark Tackenkamp werd evenzo mooi ingekopt door Roy Sonderen. DEO bleef doorvechten en leek even op voorsprong te komen maar de scheidsrechter floot voor buitenspel.
In de 85e minuut was het, na een spaarzame uitbraak van Erix, uit het niets ineens 2-1. DEO bleef doordrukken, ging achterin 1 op 1 spelen en ging vol voor de gelijkmaker. Maar tegen de verhouding in, incasseerde het in blessuretijd, ook nog eens de derde tegengoal, wat de eindstand op 3-1 bepaalde.

Verslag uit de Gelderlander

Erix-DEO 3-1 (1-0). 1-0 Dennis van de Geest, 2-1 Juup te Woerd, 3-1 Viggo te Woerd.

Erix heeft de koppositie in 5B versterkt door een zege op DEO. ,,Het was een knokwedstrijd met veel duels”, vatte trainer Mick Hermsen van Erix samen. ,,Ik denk dat we verdiend gewonnen hebben, maar DEO heeft het ons goed lastig gemaakt. Het had ook zomaar 1-1 kunnen worden.”

De laatste twee treffers vielen in de laatste tien minuten. ,,Maar hoe we de punten binnengehaald hebben, daar praat hier niemand meer over. ik ga met een lekker gevoel de Pasen in, en ik denk de rest van de vereniging ook.”

Door de zege nam de Lieveldse thuisploeg een voorsprong van vijf punten op achtervolger ZZC’20.