6 december 2020 | door Nando Ernst

Champions League in de Dijkhoek

Waar velen 5 december ’s avonds pakjesavond vierden, was het zaterdag overdag ook al een heus (voetbal)festijn op Sportpark Dijkhoek.

Waar wij de afgelopen zaterdagen al vele jeugdclinics in verschillende leeftijdsgroepen hadden gegeven, stonden vandaag o.a. de eerste rondes in de Dijkhoekse CHAMPIONS LEAGUE op het programma voor de leeftijdscategorie JO7-JO9.

Deelnemende clubs waren:
AJAX
BARCELONA
JUVENTUS
LIVERPOOL
MANCHESTER UNITED
REAL MADRID
BAYERN MUNCHEN
PARIS SAINT GERMAIN

Deze clubs bestaande uit een mix van 4 of 5 spelers en speelsters uit DEO 07/8/9 begonnen om 09:30 uur. Met groot fanatisme werden de wedstrijden, die telkens een kwartiertje duurden, succesvol afgewerkt. Uiteraard werd er hier na afloop afgesloten met het welbekende (DEO) clublied. Over 2 weken spelen zij weer het vervolg van dit onderlinge champions league toernooi.

Maar dit was nog niet alles; ook speelden onze talenten van de combinatie JO11 en O12 om 11 uur voor het eerst op een heel speelveld tegen JO13-2.
Dit was een genot om naar te kijken.

De volgende ronde van het PENALTY BOKAAL voor JO11-13 werd eveneens met grote inzet afgewerkt, waar de spanningen al goed opliepen. Verder werd er voor de jongeren van JO13-1 een extra techniektraining ingelast en voor JO15 en JO17 en O19 werden er ’s middags verschillende tactiek trainingen gegeven.

Volgende week wordt er wederom gewisseld in de verschillende trainingsonderdelen per leeftijdscategorie zodat onze jeugd telkens een gevarieerd trainingsaanbod krijgt.

Mijn dank gaat uit naar alle vrijwilligers die deze dag wederom tot een succes wisten te maken. Mijn dank gaat uit naar spelers van 019, die elke zaterdag van  ’s morgens vroeg tot in de middag bereid zijn om te helpen. Ook leren wij weer elke keer van dingen die beter kunnen, dat  hoort bij groei en ontwikkeling.
Maar dat wij op de goede weg zijn bleek zaterdag maar weer!

Tot volgende week allemaal.

Met vriendelijke groet,

Marcel Platje
HJO v.v. DEO