Old stars voetbal Berkelland van start

Vrijdagavond 24 september was de aftrap van het 60+ voetbal Berkelland. Sport Federatie Berkelland (SFB) en zeven Berkellandse voetbalclubs zijn samen aan het werk gegaan om het aanbod ‘60+ voetbal’ van de grond te krijgen. Na een positieve voorbereiding is er dan nu ook eindelijk gestart in de praktijk nadat corona de start eerder steeds in de weg stond. VV Reünie was deze eerste keer de locatie, maar het idee is om de andere deelnemende verenigingen straks ook langs te gaan als locatie.

De Sport Federatie Berkelland is met de huidige 7 deelnemende verenigingen om tafel gegaan om gezamenlijk het 60+ voetbal van de grond te krijgen in Berkelland. Meerdere clubs hadden deze wens en haakten ook aan. Na een weg van positieve overleggen kon er dan eindelijk gestart worden. De locatie voor de eerste training is VV Reünie geworden, maar ook de andere deelnemende verenigingen zullen straks hun ‘thuiswedstrijd’ krijgen. In overleg met alle clubs is ervoor gekozen om de trainingslocatie af en toe door te draaien zodat alle deelnemende clubs aan de beurt komen. Naast VV Reünie zijn dat VV Ruurlo, VV Rietmolen, Sportclub Haarlo, EGVV in Gelselaar, GSV’63 in Geesteren en DEO in Borculo.

Vanuit de Sport Federatie Berkelland is contact gezocht met een bekende trainer op het gebied van Walking Football; André van der Ley. Hem is gevraagd of hij de eerste training zou willen verzorgen aangezien hij momenteel ook trainer is van een Walking Football team uit Dinxperlo en zelf als speler actief is in deze categorie met zijn team bij De Graafschap. Lang hoefde hij er niet over na te denken en zijn medewerking was al snel een feit. Onder energieke leiding werd deze eerste training onder perfecte weersomstandigheden afgewerkt.

Vooraf werd er door de aanwezigen in de kantine al wat kennis gemaakt onder het genot van een kopje koffie. Daarna werd de sportieve kleding aangetrokken en ging de groep, met leeftijden variërend van 53 tot 74 jaar, het veld op. Voor sommigen een aantal decennia geleden dat ze voor het laatst voetbalschoenen aan hadden gehad, maar door de gezellige groep werd er heerlijk een uurtje gevoetbald. Tijdens de training werd door André vooral volgens de regels van het Walking Football gespeeld, dus niet mogen rennen, maar dat bleek lastig en onwennig voor een aantal. Met de 7 deelnemende clubs is vooraf wel besproken dat het wandelen geen verplichting moet zijn, maar dat iedereen elkaar in zijn/haar waarde laat en met respect een leuk potje voetbal speelt.

De tweede training staat op de planning voor zaterdag 2 oktober, van 15:00 – 16:00 bij wederom VV Reünie. In overleg met de aanwezige groep zal worden bekeken wat de exacte dag en tijd straks structureel gaat worden. Voor nu is en blijft VV Reünie dus nog gastheer, maar straks gaan we ook de andere verenigingen langs met deze groep.

Dames en heren, ook met een iets jongere leeftijd dan 60 jaar, zijn van harte welkom om aan te sluiten. De leeftijd 60+ is namelijk een richtlijn en geen eis, Zie het als een vervolg op het 45+ voetbal. Een aantal aanwezige toeschouwers was deze eerste training enthousiast geworden en komt de tweede training ook aansluiten. Lijkt het je leuk om mee te doen of gewoon te komen kijken en een bakje koffie te drinken? Wees van harte welkom! Bij de betreffende clubs kun je om meer informatie vragen indien nodig en uiteraard kan ook met de SFB contact opgenomen worden mocht je niet direct betrokken zijn bij een club. Dat kan via 0545-476727 of info@sportfederatieberkelland.nl

Contactpersoon v.v. DEO
Secretaris Aline Pot
mobiel: 06-28559926 of mail naar aline.pot@vvdeo.nl.