De jeugdafdeling van DEO gebruikt vanaf de zomer van 2017 de VTON- methode bij de trainingen. Deze voetbalmethode zorgt er onder andere voor dat onze trainers een goede training kunnen voorbereiden en onze jeugdleden een leuke en leerzame training kunnen volgen. Als vervolg hierop is er een nieuwe app geïntroduceerd, namelijk VTON PLAY. We hopen hiermee de kinderen nog meer te inspireren om  ook thuis lekker met de bal te spelen. Zodat ze op de trainingen kunnen laten zien wat ze allemaal al kunnen.

In DE VTON PLAY- app zullen echte profvoetballers onze leden “VETTE SKILLS’ aanleren. De aankomende weken zullen we deze app binnen de club introduceren.

Bij vragen kunnen trainers, leiders en ouders terecht bij de coördinator van hun leeftijdsgroep.

Korte uitleg voor trainers
In de VTON Play app staan elke week leuke oefeningen voor je spelers. Deze oefeningen sluiten aan bij de training van de komende week. VTON Play is dus onderdeel van de VTON-leerlijn waar DEO mee werkt.

In korte filmpjes wordt elke oefening heel eenvoudig uitgelegd. Ook kun je in de Play app de ‘Pro Skill’ vinden: een trucje of beweging die wordt voorgedaan door echte profvoetballers! Zo kunnen jouw spelers zich spelenderwijs voorbereiden op de training. En hoef je op de training minder uit te leggen – en wordt er meer gedaan!
De Play app is gekoppeld aan de Trainers app en statistieken. De spelers kunnen op basis van de statistieken punten verdienen waarmee pro skills kunnen worden ‘unlocked’.

Wil je hier meer informatie over? Kijk dan dit filmpje: https://youtu.be/SkJBbNMcQOk
Alle voordelen van VTON Play op een rijtje:

  • Onderdeel van de VTON Leerlijn
  • Kinderen worden geïnspireerd ook thuis lekker met de bal te spelen
  • Kinderen leren spelenderwijs sneller nieuwe vaardigheden
  • Op de training hoeft er minder tijd te worden besteed aan uitleg: meer tijd met de bal
  • Meer plezier in voetbal betekent minder verloop in de ledenaantallen

VTON Play is vanaf nu gratis beschikbaar in de app stores.