Afgelopen dinsdagavond vlagde ‘assistent scheidsrechter’ Vincent Ketterink zijn 500ste wedstrijd voor DEO 1.
Het bestuur van DEO wilde dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan en heeft ‘Vinnie’ afgelopen zondag voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen GSV ’63 in het zonnetje gezet.
Voorzitter Andre Baks riep Vincent onder toeziend oog van de DEO selectie en overige toeschouwers in de kantine naar voren en een afgevaardigde van de KNVB sprak lovende woorden over dit heuglijke feit. Daarna mocht Vincent een fraai ‘gouden bordje’ dat aan de muur in de kantine was bevestigd onthullen: “Vincent Ketterink 500 wedstrijden grensrechter van v.v. DEO 1”.
De wedstrijd tegen GSV’63 werd daarna helaas met 1-3 verloren.

Dinsdagavond: Bredevoort-DEO
Vincent werd voor aanvang van de uitwedstrijd tegen Bredevoort afgelopen dinsdagavond door zijn elftal flink ook al flink in het zonnetje gezet. Uit handen van aanvoerder Eduard Graaskamp kreeg ‘Vinnie’ een grensrechtersvlag met 500 erop bedrukt overhandigd en daarnaast een mooi grensrechtersbeeldje als aandenken. De wedstrijd tegen Bredevoort werd helaas met 3-0 verloren.


Kort verslag: Bredevoort-DEO: 3-0
Bredevoort opende sterk en gooide meer energie in de openingsfase waardoor DEO achteruit gedrongen werd. Na een goede actie op rechts werd de bal voorgezet en van dichtbij binnen getikt: 1-0 voor de thuisploeg. DEO kwam daarna beter in de wedstrijd en creëerde zelf ook kansen maar die waren niet aan de ‘voorwaartsen’ besteed. Ruststand 1-0.
De supporters hadden de jas nog niet aan of DEO kreeg een ongelukkige penalty tegen, direct na rust: 2-0 voor Bredevoort.Tien minuten in de tweede helft werd het zelfs 3-0. Een voorzet van rechts werd door de gastheren strak in de hoek gekopt. DEO gaf niet op en was ook echt niet de mindere van Bredevoort maar de kansen werden niet benut, de afvallende ballen vielen ongelukkig en dat er 3x hands werd gemaakt in de 16 van Bredevoort werd door de scheids niet gezien of beoordeeld als penalty. Hierdoor kon DEO met een illusie armer beginnen aan de terugreis naar de Dijkhoek.