Nadat vorig jaar door de slechte weersomstandigheden de snerttraining naar februari verplaatst moest worden, kon het evenement nu gewoon weer op de geplande dag plaatsvinden, en wel op donderdag 13 december 2018.

Het is altijd weer afwachten hoe het met de opgaven gaat, maar ook nu weer waren er ruim 220 kinderen, ouders en vrijwilligers aanwezig voor de snerttraining.
Rianne, Christel en Meike hadden een parcours uitgezet van in totaal 22 spelen, waar met 22 teams aan werd deelgenomen.

Christiaan, de trainer van DEO 1, opende met een kleine toespraak het parcours zodat iedereen wist wat hij of zij moest doen. Het was koud, gelukkig vroor het niet, maar omdat iedereen zo fanatiek was, merkte de kinderen het niet eens. Om kwart voor 6 begon het parcours, en zo tegen half 7 gingen de jongsten als eerste de kantine in om te genieten van ranja, patat, frikandel- en kip-nuggets. Ieder kwartier kwam er een groep binnen, zodat de patatbakkers tijd hadden om iedereen ruim te voorzien van de snacks en er geen wachtrijen waren. Dat liep ook dit jaar weer perfect. De ouders en begeleiders hadden ondertussen al weer genoten van de heerlijke snert van Buitencentrum Kerkemeijer.

Zo werd er vandaag ca. 50 liter snert gegeten, ruim 40 kilo patat gebakken, en vonden ca. 250 stukken frikandel en ca. 250 kip-nuggets hun weg naar de aanwezigen in de kantine. Het aantal liters ranja was niet bij te houden. Maar dat iedereen ervan genoot was duidelijk, en daar geniet de organisatie dan ook weer van.

Nadat het afgelopen was, kregen alle deelnemers nog een mooie diploma mee naar huis als herinnering.
De 9e editie was weer een mooie met dank aan alle kinderen die allen fanatiek mee deden aan de spellen.

Jeugdbestuur v.v. DEO, Buitencentrum Kerkemeijer en alle vrijwilligers hartelijk dank!  Zonder jullie steun en hulp had deze 9e wintersnerttraining niet zo’n groot succes kunnen worden.
Op naar het eerste jubileum van 10 jaar snerttraining voor de jeugd!

De organisatie

(Foto’s gemaakt door Jaime Lebbink. Meer foto’s zie: het fotoalbum )