Afgelopen zaterdag stonden Rianne Fleissner en enkele andere vrijwilligers op de Kinderdag namens DEO in het park bij het gemeentehuis ter promotie van voetbal als sport: doeltje schieten en snoepje schieten voor een volle stempelkaart.
Kinderen mochten zelf kiezen bij welke sport of vereniging ze mee wilden doen.
Bij 5 stempels wonnen ze een medaille.
Mocht je zoon of dochter voetbal leuk hebben gevonden dan mag hij/zij een aantal keren vrijblijvend komen trainen. Voor aanmelden KLIK HIER

In Borculo staat de laatste zaterdag van de zomervakantie al enkele jaren in het teken van kinderen. Dat was nu niet anders. Op zaterdag 31 augustus konden kinderen volledig aan hun trekken komen tijdens de Kinderdag. Er was van alles te doen. De activiteiten werden tussen 13.00 en 17.00 uur gehouden in het park bij het gemeentehuis van het Berkelstadje.
Vader- en Moederdag zijn een begrip. In Borculo hebben ze de Kinderdag, een initiatief van Stichting Promotie Borculo (SPB) onder auspiciën van de Borculose Ondernemers Vereniging (BOV). Het gaat om een gevarieerde mix van leuke spelletjes en doe-activiteiten. Ook dit jaar was het thema sport. Kinderen en sportverenigingen waren vorig jaar erg enthousiast over de opzet van de laatste editie. Daarom is de succesformule gehandhaafd. Kinderen konden ook deze keer verschillende sporten uitproberen, waaronder schermen. De volgende verenigingen deden mee: Borchlo (gymnastiek), BZC (waterpolo), VV DEO (voetbal), BC Babo (badminton), LG Dance (dans), Borculose Hengelsport Vereniging (vissen), Gemini (volleybal), KV Olympia (korfbal), Diabolo (met een schietbaan van tien meter), de Majorettes van Volharding en drumband Klein Begin.
Maar er was nog meer te doen op zaterdag 31 augustus. Animal Riding was van de partij, kinderen konden er een ritje maken op een kunstpaard. Ze konden zich laten schminken. Spel-o-theek Okidoki was aanwezig en er was een springkussen. De scouting (met een tokkelbaan over de Berkel, klimwanden, broodjes bakken) en de brandweer waren eveneens van de partij, ze organiseerden verschillende activiteiten waar de kinderen aan kunnen deelnemen.

De kinderen kregen bij elke activiteit waar ze aan meededen een stempel. Met een volle stempelkaart ontvingen ze een medaille. Die konden ze ophalen bij Intersport, de sportspeciaalzaak. Daarnaast werd er gratis ranja verstrekt. 

De Kinderdag werd mede mogelijk gemaakt door de hulp van veel vrijwilligers, de gemeente en de BOV.