Toch een leuk nieuwsfeitje dat afgelopen week uitkwam.
Het ‘tricolore shirt’ van Willem II is verkozen tot mooiste uit de geschiedenis van de eredivisie.
Fans en een vakjury hebben het shirt dat Willem II tussen 1958 en 1967 droeg als mooiste Eredivisie-tricot ooit gekozen. Het shirt kreeg nipt de voorkeur boven iconische shirts van Feyenoord en Ajax.
De Eredivisie CV begon drie weken geleden een online verkiezing, waarbij supporters konden kiezen uit 1.754 shirts die sinds 1956 zijn gedragen door alle clubs die in de hoogste Nederlandse competitie uitkwamen. 
‘Willem II dankt haar bekroonde shirt aan de Tilburgse fabrikantenfamilie Van den Bergh. Enkele familieleden studeren in het begin van de twintigste eeuw aan de Hogere Textielschool in Enschede. Daar speelt voetbalclub ‘Prinses Wilhelmina’ in rood-wit-blauwe shirts. De familieleden brengen dit shirt mee naar Tilburg

Hoe komt v.v. DEO aan dit ‘Willem II’ tenue?
Een stukje historie:
“Een belangrijk onderdeel uit de geschiedenis van onze vereniging is dat op de jaarvergadering van 1954 besloten werd de clubkleuren te veranderen. Het tot dan toe gedragen blauw-wit vond men te algemeen en bovendien speelden meerdere clubs in de regio met deze kleuren. De voorzitter was tijdens zijn studietijd lid geweest van Willem II, dat uitkwam in de kleuren rood-wit-blauw, verticaal gestreept met witte broek. Deze kleurencombinatie werd zeer geschikt geacht als nieuw tenue, zodat besloten werd deze kleuren aan te nemen.”

kamp1957
Eerste kampioenschap DEO in nieuwe tenue (derde klasse seizoen 1956-1957)
Staand van links naar rechts: Leider T. te Morsche, G. Overgoor, G. Sasse, J. Ketting, G. Fleissner, A. Brandenbarg, B. Ebbers en A. Bouwmeester. Zittend van links naar rechts: H. Holtrop, J. Ter Woorst, M. Dimmendaal, A. Te Morsche en T. Hiddink.