In het afgelopen jaar hebben we als v.v.DEO links en rechts jullie mening gevraagd over roken op ons sportpark en o.a. ook middels een poll op onze website. Mede met die input hebben wij als bestuur besloten de eerste stap te zetten naar een rookvrij sportpark. DEO is een belangrijke omgeving in het leven van onze opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. We zetten daarom vanaf maandag 19 augustus 2019 de eerste stap naar een rookvrij sportterrein. Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt v.v. DEO iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Vanaf maandag 19 augustus zijn wij op doordeweekse dagen tot 20:30 uur rookvrij en op de zaterdagen tot 15.00 uur. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht te roken. Het terras en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn, zijn rookvrij. We zullen aan de voorkant van de kantine buiten het toegangshek een rookplek creëren middels de rookpaal die nu nog onder het afdak staat.

Op het sportpark zullen we borden en doeken plaatsen, waar wij iedereen vragen om niet te roken op ons sportpark. In eerste instantie dus op doordeweekse dagen (tot 20:30 uur) en zaterdagen tot 15:00 uur, maar uiteindelijk willen wij naar een volledig rookvrij sportpark. Wij gaan dit gefaseerd invoeren, zodat iedereen er aan kan wennen.

Kijk voor meer achtergrondinformatie op www.rookvrijegeneratie.nl/sport