Onlangs klopte de jeugdafdeling van Reünie/ GSV ’63 bij DEO aan om een samenwerking aan te gaan op het gebied van meidenvoetbal. Zij zochten naar de mogelijkheid om hun speelsters in de O11/13 samen te laten voetballen met andere meiden in hun leeftijd. Doordat DEO al enkele jaren met meidenteams actief is, zag Reünie/GSV’63 in ons de juiste partner.
Voor DEO betekent dit dat alle meiden uit Borculo en omgeving in de leeftijd O11/13, de gelegenheid krijgen om samen te trainen. Dit is iets dat vanuit het Voetbal Beleidsplan één van de grootste uitdagingen was. DEO wil het meidenvoetbal verder uit bouwen, vandaar dat deze vraag naar een samenwerking dan ook op een goed moment kwam.

Vorige week heeft het jeugdbestuur spelers, ouders en leiders een e-mailbericht gestuurd dat de mogelijkheid werd onderzocht het
nieuwe voetbalseizoen te starten met samengestelde meisjesteams met speelsters van DEO en Reünie/GSV’63.
Zowel aan de kant van Reünie/GSV’63 als aan DEO kant waren de meningen veelal positief.
Afgelopen woensdagavond heeft het jeugdbestuur van DEO met Reünie/GSV’63 overlegd en besloten over te gaan tot het inschrijven van 3 samengestelde meisjesteams: de MO13-1, MO13-2 en MO11. 
DEO, GSV ’63 en Reünie zien hierin een mooie kans om het meidenvoetbal verder te ontwikkelen.

De komende periode zal in het teken staan van het uitwerken van alle praktische zaken.
Medio juli wordt iedereen daarover verder geïnformeerd.
Mochten er nog vragen en/of onduidelijkheden zijn dan staan wij u graag te woord.

Namens het jeugdbestuur van v.v. DEO,

Patrick Bleumink, voorzitter
Mail: [email protected]