De indeling voor komend seizoen is bekend. DEO 1 is ingedeeld in de 5e klasse B van de KNVB.
Een mengelmoes van bekende en onbekende tegenstanders, vaak “ver weg” maar ook enkele dichtbij….

Dennis Arentsen over indeling amateurvoetbal “Dit is niet wat je wilt”
Waar er vooral tevredenheid is bij de derde en vierde klassers uit gemeente Berkelland, is er veel onbegrip bij de Berkellandse vijfde klassers. “Dit is niet wat je wilt”. Was de eerste reactie van DEO trainer Dennis Arentsen. In plaats van dat zijn ploeg in een competitie zit met “buren” als Haarlo, Lochuizen en EGVV, zal hij dit jaar tegenstanders als FC ’t Centrum en Phenix tegen komen. “We hebben afgelopen weekend al met Sportclub Haarlo gesproken over wat als”, zegt de DEO trainer “we gaan in dit geval met een aantal clubs proberen deze indeling aan te vechten om de derby’s te behouden”. DEO en GSV hebben met tegenstander als SVBV, ERIX en Wolfersveen altijd nog tegenstanders uit de buurt in de competitie.

KNVB: “Pijn reisafstand 5de klasse wat verdelen”
De KNVB heeft vrijdagochtend meteen een reactie gegeven op de indeling van de 5de klasse A en B. De voetbalbond constateert dat het landschap in district oost in het afgelopen jaar best is veranderd. Een aantal clubs is gestopt op de zondag en heeft de overstap naar de zaterdag gemaakt. Hierdoor heeft de KNVB de nodige clubs laten promoveren. “Hierdoor moesten wij een aantal ‘knippen’ anders gaan leggen om zo de pijn van o.a. de reisafstand wat te verdelen. We hebben zoveel mogelijk geprobeerd om er voor te zorgen dat elke verenging, in elk geval bij een aantal clubs, in de directe omgeving in de poule zit en niet 1 vereniging in een andere poule komt te zitten. Hierdoor is voor een aantal wedstrijden de reisafstand beperkt gehouden en hebben we de echte grote reisafstanden zoveel mogelijk beperkt en verdeeld”. De KNVB laat weten aan de clubs dat het in elk geval een behoorlijke puzzel is geweest. “Daarnaast hebben wij ervoor gekozen om dit jaar de clubs uit de stad Enschede te splitsen over twee poules. Veel “dorpse” clubs spelen liever niet in de stad en door deze teams te verdelen hoeft iedereen maar 2 keer de reis naar Enschede te maken en hebben we de pijn dus wat verdeeld”.
De bond begrijpt dat de teleurstelling voor een deel zal blijven over de indeling, maar wenst alle clubs des ondanks een fijn en sportief seizoen toe. De actie die DEO trainer Dennis Arentsen wil ondernemen lijkt hiermee niet veel kans van slagen te hebben. 
(bron: www.nieuwsuitberkelland.nl)