Na de talenten trainingsdag op 21 december 2019 zijn Demi Stoltenberg en Linde Geltink van DEO geselecteerd voor het MVVA MO13 team in Doetinchem. Helaas is Estelle Meddler afgevallen.

Om talentvolle meiden uit de Achterhoek ontwikkelingsmogelijkheden te bieden is MVVA (Meiden en vrouwenvoetbal Achterhoek) in 2019 opgericht met als doel om het meiden- en vrouwenvoetbal in de Achterhoek kwalitatief te laten groeien. MVVA is een professionele talentenacademie voor meiden, waar talentvolle amateurspeelsters trainen, wedstrijden en toernooien spelen op hoog niveau.
Gescout worden en op hoog niveau voetballen, dat is dé droom van elk Achterhoeks voetbaltalent.
Op zaterdag 21 december konden 84 geselecteerde talenten, waaronder dus Demi, Linde en Estelle van DEO, hun vaardigheden laten zien op de selectie dag voor MVVA. De spanning was aanwezig en dat was in de ochtend te zien aan de gespannen koppies, de soms wat zenuwachtige trekjes én het enthousiasme. Het ochtendprogramma bestond uit een circuit waarbij de talenten in vijf onderdelen hun talent mochten laten zien. Deze trainingen werden gegeven door de jeugdtrainers van de Graafschap en langs de lijn stonden veel scouts die de meiden beoordeelden. Na een gezamenlijke lunch en een rustmoment, konden de meiden in de middag hun vaardigheden laten zien tijdens een toernooivorm.

TV interview
De kou op deze dag was nauwelijks voelbaar door de warme sfeer die aanwezig was op de Bezelhorst. Enthousiaste trainers van de Graafschap, professionele scouts en media-aandacht voor de meiden: het leeft! Toevalligerwijs werden Demi en Linde nog geïnterviewd door een camerateam van TV Gelderland.
Al met al was het een geweldige dag en het plezier van de meiden werkte aanstekelijk.

Opleidingsstructuur
De geselecteerde meiden blijven bij de eigen club voetballen en maken daarnaast extra vlieguren bij MVVA. Dit zijn uitdagende trainingen, omdat er gebruik wordt gemaakt van onder andere smartgoals, techniektrainingen en video-analyse etc. De trainingen vinden plaats op de Bezelhorst op vrijdagavond. Na de start met de MO13 stroomt er elk seizoen een team aan de onderkant in, waardoor de talentenacademie in vijf jaar doorgroeit naar een complete talentenacademie.