Corona protocol
UPDATE 27 januari 2022

Eindelijk mogen we weer! Wedstrijden spelen tegen andere clubs, competitievoetbal, toeschouwers op Sportpark Dijkhoek en een drankje in de kantine. De overheid heeft dinsdag 25 januari veel maatregelen versoepeld. Maar, we moeten ons ook nog steeds aan de basisregels houden. Lees alles over de wijzigingen.

De volgende regels gelden:

  • Er mogen weer competitiewedstrijden worden gespeeld
  • Publiek is weer toegestaan bij trainingen en wedstrijden tot maximaal 22.00 uur
  • Sportkantines mogen weer open, tot maximaal 22.00 uur
  • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open
  • Er is geen beperking meer in de groepsgrootte bij het voetbal
  • Houd je aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan

Vervolg competitie

Twee seizoenen lang hebben we de competitie niet uitgespeeld en geen promotie/degradatie op basis van een volledig seizoen kunnen toepassen. Het doel voor de KNVB is om dit seizoen wel een eindrangschikking en een promotie/degradatie toe te kunnen passen op basis van sportieve prestaties. Echter het voetbal heeft in de categorie A langere tijd stilgelegen, hierdoor zijn reguliere speeldagen uit de 1ste competitiehelft komen te vervallen. Daarnaast zijn er nog veel teams die nog wedstrijden moeten inhalen uit de 1ste competitiehelft. Er zijn ook nog veel onzekerheden ten aanzien van corona en mogelijke maatregelen die hiermee gepaard gaan. Om voldoende ruimte te hebben om de competities goed uit te spelen en met de mogelijke onzekerheden om te gaan, zien we ons genoodzaakt om de competities in de verschillende categorieën aan te passen. Hieronder vind je een overzicht wat dit voor de verschillende categorieën betekent.

Bekervoetbal

Voor alle teams geldt dat het bekervoetbal komt te vervallen. De wedstrijden in de beker geven een te grote druk op de speeldagen die nog nodig zijn om de competities op een goede wijze uit te spelen. De KNVB geeft de prioriteit voor het uitspelen van de competities in de categorie A om te komen tot een goede promotie en degradatie. In de categorie B geeft de beker eveneens een te grote druk op de benodigde speeldagen die van belang zijn voor het uitspelen van de competitie.

Competitie veldvoetbal, A-categorie (DEO 1)

De KNVB neemt over de wijze waarop deze competities zullen worden uitgespeeld op vrijdag 28 januari een definitief besluit. Vanwege het feit, dat er grote zorgen zijn of deze competities met volledige nacompetitie nog afgewerkt kunnen gaan worden, worden op dit moment de scenario’s nader bekeken. Het uitgangspunt is dat er een grote mate van zekerheid moeten zijn om dit seizoen promotie en degradatie door te voeren. Een 3e seizoen zonder eindrangschikking is onaanvaardbaar. In ieder geval zullen vanaf zaterdag 5 februari de eerste inhaalwedstrijden worden vastgesteld.

Competitie veldvoetbal, B-categorie (alle teams behalve DEO 1)

Alle categorieën in het veldvoetbal (senioren, junioren en pupillen) gaan aankomende zaterdag 29 januari starten met het reguliere programma. De speeldagenkalender blijft voor deze categorie ongewijzigd. De wedstrijden die bij de pupillen eerder gespeeld hadden moeten worden in de 3de fase komen te vervallen. Inhaalwedstrijden voor de junioren en de senioren worden zoveel mogelijk gepland in inhaalweekenden om zoveel mogelijk de competities uit te spelen.

Publiek bij wedstrijden en trainingen

Het publiek is weer welkom bij de wedstrijden en trainingen. Hierbij geldt dat het publiek 1,5 meter afstand moet houden en bij het verplaatsen in de kantine een mondkapje op moet hebben. Het publiek dient uiterlijk om 22.00 uur de sportaccommodatie te hebben verlaten.

De kantine

Voor en na de wedstrijden is het weer mogelijk om elkaar te ontmoeten en een drankje te drinken in de kantine. De kantine van v.v. DEO is tijdens de normale openingstijden geopend.

Er gelden wel weer de inmiddels bekende regels:

  • 1,5 meter afstand
  • Kantines moeten uiterlijk om 22.00 uur sluiten
  • Een vaste zitplaats is verplicht
  • Bij het verplaatsen in de kantine is een mondkapje verplicht


Coronatoegangsbewijs

Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder

Mondkapjes

Mondkapjes zijn verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar in de kleedkamers, toiletten en de kantine.